Inhoudsopgave
    

Grand Gear: The Force aan je muur
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 6 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Stormtrooper aan de muur van collega Daniël Verlaan
Stormtrooper aan de muur van collega Daniël Verlaan

Star Wars-wanddecoraties van Ixxi

Het Nederlandse bedrijf Ixxi heeft een speciale Star Wars-collectie uitgebracht. Er zijn vier herkenbare Star Wars-personages die je in pixel-illustraties aan de muur kunt hangen. Dat zijn BB-8, Boba Fett, R2-D2 en een Stormtrooper. Ook zijn er andere illustraties te vinden van bijvoorbeeld Darth Vader of een soort blueprints van bekende voertuigen zoals een AT-AT en een TIE Fighter. Je kunt zelf afmetingen kiezen, daarna moet je de kaartjes wel als een soort puzzel aan elkaar hangen met kleine pinnetjes, dan kan hij aan de muur.

iPhone-hoesjes van echt Tesla-leer

Tesla bekleed zijn auto's met leer, maar de stukken die overblijven worden gebruikt om iPhone-hoesjes van te maken. Het zijn vrij standaard zwarte hoesjes met op de achterkant een Tesla-logo, waar je 45 euro voor betaalt. Voor vijf euro extra krijg je er een paar vakjes bij, waar je bijvoorbeeld een ov-chipkaart of creditcard in kunt bewaren. Het hoesje blokkeert RFID-radiogolven, dus daarmee ben je als het goed is beschermd tegen dieven die contactloos geld willen stelen.

Smartwatch met klassiek design

De Olio-smartwatch valt op door zijn stijlvolle roestvrijstalen-behuizing. Hij is er ook in roségoud, goud en zwart. Net als bij de Moto 360 loopt ook het scherm van de Olio niet helemaal rond, met de hap aan de bovenkant. Op het display kun je onder meer met duidelijke notificaties checken wat er op je smartphone gebeurt en je agenda bijhouden. Hij werkt met Android en iOS. Daarnaast ziet de klok zelf er ook al prachtig strak uit. Ze zijn wel behoorlijk aan de prijs, vanaf 745 dollar met prijzen die oplopen tot 1195 dollar.

Robotstofzuiger met beveiligingscamera

De nieuwe Hom-Bot Turbo+ van LG heeft drie camera’s aan boord waarmee hij precies kan zien waar hij zich in je kamer bevindt. Hij werkt met augmented reality en een smartphone app, zodat je via je telefoon kunt aanwijzen waar de Hom-Bot moet gaan schoonmaken. Ben je van huis, dan doet de stofzuiger ook dienst als bewaker, want als hij verdachte beweging registreert, stuurt hij je een notificatie.

Airbar: elk laptopscherm een touchscreen

Een balk met sensoren die je aansluit op de usb-poort van je laptop, moet van elk regulier scherm een touchscreen maken. De AirBar moet met een magneet aan de onderkant van een laptopscherm. Als hij wordt aangesloten, projecteert hij een onzichtbaar licht op het scherm. Raak je het scherm vervolgens met je vinger aan, dan registreert de balk het en zet hij hem om in actie. Begin 2016 komt-ie uit. Een AirBar voor een 15,6-inch scherm is nu te pre-orderen voor 49 dollar.

Notitieblokjes die verkleuren in de zon

Voor de mensen die nog aantekeningen maken op papier is dit een fraai boekje van Field Notes. De Snowblind Edition heeft een omslag van inkt die verandert van kleur. Ben je binnen, is hij wit, ben je buiten, wordt hij blauw. Dat ziet eruit alsof wolken voor de blauwe lucht wegtrekken. De notitieboekjes zijn daarnaast best betaalbaar: 9,95 dollar voor drie stuks.

Lego laat je skylines nabouwen

Met Lego kun je alles maken, nu ook de skylines van wereldsteden. Zo zijn er sets van New York, Berlijn en Venetië. Daarmee bouw je bijvoorbeeld het Empire State Building na of het Vrijheidsbeeld. In Berlijn tref je onder meer de Reichstag en de Brandenburger Tor. Voor Venetië zijn dat bijvoorbeeld de Rialtobrug en de Basiliek van San Marco.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.