Inhoudsopgave
    

Zeven video’s voor het weekend
Wappzapp
door Wappzapp
leestijd: 30 min

WappZapp verzamelt de beste video's. Voor zijn half miljoen app-gebruikers maar ook voor Bright Ideas. Ben je meteen weer bij.

​De hele melkweg op de foto

4:33 min

​Fotografen Ian Norman en Diana Southern zetten de melkweg op de foto en nemen je mee tijdens een timelapse zo mooi dat je bijna niet gelooft dat het geen special effects zijn.

​Skiën bij led-licht

3:39 min

Knoop een GoPro op je helm, gooi wat lampen in de sneeuwheuvels van Alaska en trek een pak behangen met led-lampjes aan. Skiën zal nooit meer hetzelfde zijn.

​De meeste ballonnen

3:12 min

​In de Amerikaanse stad Albuquerque komen jaarlijks tijdens het Albuquerque Balloon Fiesta de meeste heteluchtballonnen ter wereld bij elkaar. Het lijkt alsof er op een kinderfeest wat heliumballonnen zijn losgelaten, maar overal hangt een mandje onder.

Instantáneas, een Instagram-korte film

1:12 min

​Instagram staat vol foto's die op zichzelf al prachtig zijn. Maar combineer de kiekjes van volstrekte vreemdelingen en je krijgt een korte film waarin alles voorbij komt.

​IJsbanden

3:10 min

Zou je ook kunnen fietsen op banden van ijs? En belachelijke vraag, maar als je 'm eenmaal hebt gesteld is het nog achterlijker om het niet uit te proberen.

Drones: War Games

11:16 min

Vice News bekijkt hoe de VS de gevolgen van zijn drone-oorlog aanpakt. Ook de vijand heeft inmiddels namelijk drones, en die haal je niet zo makkelijk uit te lucht als een ouderwetse raket. Maar hoe dan wel?

​Wifi-concert

3:07 min

​Je neemt negen straatmuzikanten, geeft ze allemaal dezelfde bladmuziek, zet ze neer in negen verschillende metrohaltes en laat één dirigent via negen laptops de leiding nemen. Die dirigent is componist Ljova, die speciaal voor dit experiment de compositie Signal Strength schreef.

Auteur

WappZapp (@wappzapptv) biedt dagelijks een alternatief voor televisie door de beste video-on-demand te verzamelen. WappZapp is beschikbaar voor iOS en Android. Je kijkt er ook mee naar het nieuwe WappZapp Plus: onbeperkt kwaliteitsfilms, tv-series en docu's. Je kunt WappZapp Plus twee weken gratis proberen.