Inhoudsopgave
    

Zeven video’s voor het weekend
Wappzapp
door Wappzapp
leestijd: 25 min

WappZapp verzamelt de beste video's. Voor zijn half miljoen app-gebruikers maar ook voor Bright Ideas. Ben je meteen weer bij.

Interstellar horen

8:14 min

Wie Interstellar heeft gezien weet: het is een lust voor het oog. En hoewel de film zich in de doodstille ruimte afspeelt is er meer dan genoeg te horen. Prachtig, donderend en toepasselijk geluid, gemaakt onder leiding van Richard King. Hij won al Oscars voor het beste geluid van onder meer The Dark Knight en Inception.

De simpelste trein

1:47 min

Een magnetische zweeftrein, dat zit toch ontzettend ingewikkeld in elkaar? Nou, dat valt best mee. Alles wat je nodig hebt zijn wat magneten, wat batterijen en een koperen tunnel. Zie hier, 's werelds simpelste elektrische trein.

​Kijkje in een telescoopfabriek

3:27 min

De spiegels die in gigantische ruimtetelescopen worden gebruikt zijn niet je doorsnee badkamerspiegel. Neem een kijkje in de fabriek waar ze enorme maar vooral perfect gladde spiegels voor in de ruimte maken.

Robot-cheetah

2:34 min

MIT, 's werelds meest vooraanstaande technische universiteit, maakt zijn naam waar met deze robot-cheetah. Sneller dan Usain Bolt, met een topsnelheid van zo'n 47 kilometer per uur.

De data-boerderij

5:21 min

Big data, werkt dat nou echt? Misschien wel ja: deze Amerikaanse boerderij is compleet digitaal, werkt aan de hand van bergen data om een betere oogst te krijgen dan boerenverstand alleen ooit opleverde.

De robots van Amazon

2:26 min

Amazon ziet robots als een heel serieuze opvolger van de menselijke bezorger. Dat is nog behoorlijk experimenteel, maar Amazon laat robots al helpen in zijn eigen distributiecentra. Razendsnel tillen ze hele kasten tegelijk op.

Airbus uit elkaar

1:52 min

De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Zo nu en dan moet zo'n vliegtuig een zogenoemde 3C-check ondergaan. Dat betekend alles uit elkaar en nakijken. Veilig, en het levert nog een mooie timelapse op ook.

Auteur

WappZapp (@wappzapptv) biedt dagelijks een alternatief voor televisie door de beste video-on-demand te verzamelen. WappZapp is beschikbaar voor iOS en Android. Je kijkt er ook mee naar het nieuwe WappZapp Plus: onbeperkt kwaliteitsfilms, tv-series en docu's. Je kunt WappZapp Plus twee weken gratis proberen.