Inhoudsopgave
    

Vijf video’s voor het weekend
Wappzapp
door Wappzapp
leestijd: 45 min

WappZapp verzamelt de beste video-on-demand. De app telt ruim een half miljoen gebruikers in Nederland. Vanaf nu verzorgt de Amsterdamse startup elke maand voor Bright Ideas een overzicht met vijf video's die je gezien moet hebben.

Met deze maand onder meer de beveiliging van de toekomst, Google dat internet voor iedereen wil realiseren en haaien die geen straks geen mensen meer lusten.

Is dit de beveiliger van de toekomst?

3:40 min

Deze drone ziet er misschien vriendelijk uit, maar als je niet oppast geeft hij een schok van liefst 80.000 volt. Ontwikkelaar Chaotic Moon Studio ziet het als de beveiliger van de toekomst. The Verge bracht een bezoekje tijdens SXSW en zocht uit wat de kracht is van deze futuristische hexacopter.

Internet voor iedereen

2:13 min

Voor iedereen die over internet beschikt zijn er twee mensen die geen toegang hebben. Een mooie reden voor Google om hier wat om te verzinnen. Als het aan Google ligt heeft in de toekomst iedereen beschikking over internet via Project Loon.

Hoe veilig zijn onze mobieltjes eigenlijk?

19:06 min

Men doet tegenwoordig alles op zijn smartphone, van internetbankieren tot vakanties boeken. Maar hoe veilig is het eigenlijk? In deze reportage gaan ze aan de slag met hacks om te kijken hoe snel je een smartphone kunt binnendringen. De resultaten zijn schrikwekkend.

Bijzondere installatie zorgt voor bizarre beelden

6:34 min

Men neme een plaat met 2.500 gaatjes, pompt daar gas doorheen dat je vervolgens aansteekt en je hebt een Pyro Board. Sluit daar je muziek op aan en het feets kan beginnen!

Wij zijn niet langer lekkernij voor haaien

12:33 min

Nog met regelmaat horen we over zwemmers of surfers die door haaien worden gebeten of zelfs opgegeten. Hamish Jolly ontwikkelde daarop een pak waardoor haaien ons niet meer zo interessant vinden.

Helemaal klaar met zinloos zappen?

2:49 min

Bekijk de hele on-demand tv top-10 van deze week.

Wappzapp heeft trouwens deze week zijn Plus-dienst gelanceerd. Naast de dagelijkse gratis content biedt Plus een grote collectie kwaliteitsfilms, documentaires en series. Bright Ideas-abonnees kunnen de dienst 10 weken uitproberen voor maar 10 euro.

Auteur

WappZapp (@wappzapptv) biedt dagelijks een alternatief voor televisie door de beste video-on-demand te verzamelen. WappZapp is beschikbaar voor iOS en Android. Je kijkt er ook mee naar het nieuwe WappZapp Plus: onbeperkt kwaliteitsfilms, tv-series en docu's. Je kunt WappZapp Plus twee weken gratis proberen.