Inhoudsopgave
    

Ideas v1.2
Erwin van der Zande
door Erwin van der Zande
leestijd: 2 min

We zijn drie maanden onderweg met Bright Ideas. Tijd voor een eerste terugblik en een update met extra functionaliteit.

We zijn op 1 april van start gegaan met Bright Ideas, het webmagazine waarin we de verdieping opzoeken van vernieuwing. Blogs die louter clickbait uitpoepen zijn er voldoende, techpublicaties met diepgang daarentegen zijn schaars op internet en al helemaal in Nederland. Niet dat wij het wiel opnieuw hebben uitgevonden hoor. Ook wij blijven sleutelen en schaven. Elke editie brengt ons nieuwe inzichten, aangevuld met de feedback van abonnees en lezers, die voor ons van onschatbare waarde is.

Bewaarfunctie

Een van de onderwerpen daarbij was de verwondering bij enkele lezers dat je na het aflopen van je abonnement geen toegang meer hebt tot de edities waar je tijdens je abonnement wel bij kon. Begrijpelijk en tegelijkertijd ook weer niet zo heel ongebruikelijk. Als je Netflix opzegt, dan kun je ook niet meer bij de films en series. Zelfde geldt voor de sites of apps van kranten. Toch wilden we ons publiek tegemoet komen. Dat doen we in de vorm van de nieuwe bewaarfunctie die je bovenaan elk artikel ziet staan. Klik erop en je downloadt een mooie pdf-versie van het artikel. Dat bestand kun je op elk gewenst aparaat zetten en bewaren. Vakantietip: pdf's lenen zich ook goed voor offline-lezen.

Bestgelezen Bright Ideas artikelen (tot nu toe):

1. Automonteur verbetert bevallingen

2. Smartphones zijn sequels geworden

3. Musk's Masterplan

4. Het mooiste uit Milaan

5. Fuck fitness

6. Dood aan de reaguurder

7. Waarom de 5c voor Apple goud waard is

8. 3D breien byBorre

9. Geeks & Glassholes

10. So you think you can vlog?

Geen reacties

Versie 1.2 brengt meer. Bright Ideas duikt nu ook op in de zoekresultaten van Google. Er zijn enkele opmaakverbeteringen doorgevoerd, zodat bijvoorbeeld de koppen beter leesbaar zijn tegen de grote openingsbeelden. We hebben Twitter Cards geïntegreerd, waardoor de tweet die jij aan een Ideas-artikel wijdt er beter uitziet. We hebben de inhoudsopgave bovenin aangepast, opdat die beter uit de verf komt op smartphones. We hebben de shortcut verbeterd voor op het homescreen van je smartphone of tablet. Die brengt je nu altijd naar de meest recente editie. Hebben ze geen reacties toegevoegd vraag je je misschien af. Nee, daar zien we voorlopig vanaf. Als je dingen tegenkomt die niet kloppen, dan kun je ons altijd mailen zoals enkele trouwe lezers al geregeld doen. (We kijken weer uit naar je correcties, Zane! :) Voor de meestgestelde vragen hebben een speciale pagina gemaakt.

Bright Ideas: binnenkort in Blendle
Bright Ideas: binnenkort in Blendle

Drie maanden bezig dus en Ideas telt zo'n tweeduizend abonnees. Da's een lekkere start. Daar komt nog een grote groep bij, want we hebben nog lang niet alle oude abonnees van Bright Magazine omgezet. Er is daarnaast een toffe actie onderweg, waarbij abonnees een abonnement kunnen schenken aan iemand. We zijn bovendien druk met afronden van de integratie van Bright Ideas in Blendle, de Nederlandse 'iTunes voor journalistiek'. We hopen je daar over twee weken meer over te kunnen vertellen. Wordt vervolgd.

Auteur

Erwin van der Zande (@evdz) is de bedenker en hoofdredacteur van Bright. Hij heeft een zwak voor tech en een neus voor trends. Erwin woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.