Inhoudsopgave
    

Vijf video’s voor het weekend
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 75 min

Eens in de maand verzamelen we de beste internetvideo's voor je. Ben je meteen weer bij.

Getuige reist terug in de tijd voor trouwring

22:06 min

"To understand recursion, one must first understand recursion." Het is een grapje dat in deze korte film een paar keer terugkeert. De film gaat over een man die getuige is bij de bruiloft van zijn beste vriend, maar de ring verliest. Hij heeft ontdekt dat hij kan tijdreizen en maakt daar gebruik van om de ring op tijd terug te vinden voordat het ja-woord wordt gegeven. De man mag zichzelf in het verleden niet tegenkomen, want dan raakt de tijdlijn in de war. Vrij knappe korte sciencefictionfilm, die al diverse prijzen heeft gewonnen op filmfestivals.

Digitale liefde vinden met virtual reality

32:49 min

Virtual reality is de toekomst. Facebook kocht vorig jaar niet voor niks Oculus Rift voor 2 miljard dollar. Mark Zuckerberg gelooft heilig dat VR de nieuwe manier van communiceren wordt. De volgende stap na de computer en de smartphone. Maar wat betekent virtual reality voor ons liefdesleven en voor de porno-industrie? Vice zocht het uit en maakte er een halfuur durende reportage van. Wees gewaarschuwd: de beelden zijn NSFW en bevatten bizarre VR-toepassingen.

We lopen voor op Back To The Future Part II

8:03 min

We zijn aanbeland in 2015, het jaar waar Marty McFly terecht kwam in Back To The Future Part II (1989). In plaats van kijken naar gadgets uit de film die we nog niet hebben, wordt er in bovenstaande video juist gecheckt welke we al wel hebben. Wat blijkt: we lopen voor op de ‘toekomst’. We hebben nog geen hoverboards of zelfstrikkende Nikes (daar wordt wel aan gewerkt), maar elf andere dingen zijn er al wel, waaronder platte tv’s, videochat en vingerafdrukscanners voor beveiliging.

Nintendo’s Power Glove als stop-motion controller

07:38 min

Een stop-motion filmpje maken is monnikenwerk. Het is een kwestie van poppetjes steeds een klein beetje van positie of gezichtsuitdrukking veranderen en tussendoor steeds een foto nemen. Het kost tijd om alles perfect te krijgen. Animator Dillon Markey werkt efficiënt dankzij een oldskool Power Glove waarmee hij zijn filmbewerkingssoftware op afstand kan besturen. Niet alleen dat, maar het ziet er cool uit. En geef je hem een boks, dan komt er nog een gaaf geluidseffect uit de handschoen ook.

De bouwstenen van The Lego Movie

4:11 min

The Lego Movie heeft een Oscar-nominatie in de wacht gesleept voor het liedje "Everything Is Awesome", maar dingt niet mee voor ‘Beste animatiefilm’ van 2014. De makers van The Lego Movie hebben een video online gezet met een kijkje achter de schermen. Daarin valt te zien hoe alle details in de film tot leven kwamen: alles in The Lego Movie is na te bouwen met echte Legosteentjes. Ook tonen de makers hoe ze de wereld van Lego tot leven wekten met een combinatie van CGI en stop-motion.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.