Inhoudsopgave
    

Zes video’s voor het weekend
Wappzapp
door Wappzapp
leestijd: 192 min

WappZapp verzamelt de beste video's. Voor zijn half miljoen app-gebruikers maar ook voor Bright Ideas. Dat scheelt je zoeken en geeft je meer tijd om te kijken.

Deze maand staat onder meer de vraag ‘wat als?’ centraal. Wat als we alle mogelijke informatie over zelfs de kleinste deeltjes weten? Wat als de zeppelin nog rondvloog? En wat als we films niet meer vanaf film bekijken?

Videogames als topsport

75 min

Gamen op het hoogste niveau is te vergelijken met topsport. Het niveau is bijna onmenselijk, de beste spelers worden als popsterren behandeld en wie wint gaat met een enorme prijzenpot naar huis. In deze documentaire volg je pro-gamers die strijden om een prijs van 1 miljoen dollar met de game Dota 2.

Wat is willekeur?

10 min

De toekomst voorspellen kunnen we niet. Althans, nog niet. Hoe meer informatie we hebben, des te beter onze kansberekeningen over de toekomst zijn. Wat zou er gebeuren er als we álle informatie zouden hebben?

De Zeppelin

2 min

De zeppelin spreekt tot de verbeelding: gigantische luchtschepen zweefden honderd jaar geleden nog over grote Europese en Amerikaanse steden. Waarom zijn ze er niet meer, en hoe zou het zijn als zeppelins nog wel rondvlogen?

Bewegende kunstinstallatie

5:41 min

Metropolis II is een installatie van kunstenaar Chris Burden. Vier jaar bouwde hij aan de miniatuurstad waar 1200 autootjes doorheen rijden. Niet op slakkentempo zoals in Burdens thuisstad Los Angeles, maar op topsnelheid. Burden wilde met de installatie de energie van een stad weergeven. Het werk is nu te zien in het Los Angeles County Museum of Art.

Film is geen film meer

15:08 min

Het woord ‘film’ komt van dat strookje materiaal dat in camera’s en projectors gaat. Of ging, want veel films worden digitaal geschoten, en nog meer bioscopen stappen over op digitale projectie. Na 2014 levert Hollywood zijn films bijna exclusief digitaal aan, waardoor veel projectionisten hun baan kwijtraken. Een portret van twee van die projector-bedienden tijdens hun laatste werkdag.

Het brein achter één van de populairste racegames

84 min

De serie Gran Turismo-games voor Playstation is één van de meest geliefde en bekroonde in het race-genre. In deze docu volgen we Japanse racegek Kazunori Yamauchi en de game-studio die hij oprichtte: Polyphony.

Auteur

WappZapp (@wappzapptv) biedt dagelijks een alternatief voor televisie door de beste video-on-demand te verzamelen. WappZapp is beschikbaar voor iOS en Android. Je kijkt er ook mee naar het nieuwe WappZapp Plus: onbeperkt kwaliteitsfilms, tv-series en docu's. Je kunt WappZapp Plus twee weken gratis proberen.