Inhoudsopgave
    

Video Vault: abnormale uitvinder, wifi-loze stad
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 31 min

Eens in de maand verzamelen we de beste internetvideo's voor je. Ben je meteen weer bij.

In de korte documentaire The Reinvention of Normal volgen we Domonic Wilcox, een kunstenaar en uitvinder. Zijn kunstwerken en ideeën zijn heerlijk out-of-the-box en een beetje maf. Een paar van zijn bouwsels: een koptelefoon die het omgevingsgeluid dat je met links hoort naar je rechteroor stuurt, een theekopje met afkoelventilator en een paraplu met plantenpotten. Een fijn kijkje in het hoofd van iemand die de wereld met andere ogen bekijkt.

Deze video van Coby Persin scoorde binnen een paar dagen miljoenen views op YouTube. Hij wilde aantonen hoe gemakkelijk het is om zich via Facebook voor te doen als 15-jarige om zo afspraakjes met jonge meisjes te regelen. Hij maakt een nep-account en regelt een ontmoeting. Daarna gaat hij met camera's en ouders van de kinderen op pad om hen te confronteren. Dat is spannend in beeld gebracht, maar de reacties van de ouders komen uit het hart en maken het een heftig filmpje. Niet gek dat hij zo vaak bekeken is. Een harde les voor jonge kids.

Tech Insider is een documentaireserie gestart over professionele League of Legends-spelers. Deze game wordt door miljoenen mensen gespeeld, op piekuren zijn er tegelijk ruim zeven miljoen mensen online. De documentairereeks volgt vijf jonge pro’s die samen Team Liquid vormen, één van de beste League of Legends-teams in Noord-Amerika. Het bovenstaande eerste deel stelt de leden voor, in deel 2 zie je hoeveel druk er op de jongens staat. In de komende delen verschijnen nog meer delen, dus hou bij interesse het kanaal van Tech Insider in de gaten.

In The Story of Light zie je het verhaal achter digitale communicatie. Het lijkt zo vanzelfsprekend, dat als je een bericht verstuurt via je smartphone, het direct bij de ander aankomt. Dat is het natuurlijk niet. De video toont de geschiedenis van dataverkeer via een netwerk dat je niet kan zien, maar wat overal om je heen is: het licht.

Green Bank in West Virginia wordt wel eens de stilste plek van de Verenigde Staten genoemd. Hier staat ’s werelds grootste radiotelescoop. Om te zorgen dat de telescoop geen hinder ondervindt, zijn er geen telefoonmasten, is wifi verboden en magnetrons worden ook liever gemeden. Het gebied is enorm: ruim 33 duizend vierkante kilometer waar je totaal onbereikbaar bent. Seeker Stories nam er een kijkje.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.