Inhoudsopgave
    

Zes video’s voor het weekend
Wappzapp
door Wappzapp
leestijd: 72 min

WappZapp verzamelt de beste video's. Voor zijn half miljoen app-gebruikers maar ook voor Bright Ideas. Dat scheelt je zoeken en geeft je meer tijd om te kijken.

Deze maand nemen we kijkjes achter de schermen. Bij Google, bij het maken van de lelijkste muziek die er bestaat, bij fotografen die de leukste, mooiste foto's uit een smartphone krijgen en in een nog lege Noord/Zuidlijn.

De coolste koelbox

3:21 min

​Hoe tof kan een koelbox nou helemaal zijn? Heel tof: de Coolest Cooler heeft een ingebouwde speaker, usb-lader, blender, snijplank, wieltjes, opslagruimte en een lamp in de klep voor lange zomeravonden. Met die foefjes is de Coolest Cooler het meest succesvolle Kickstarter-project tot nu toe geworden: ruim 13 miljoen dollar haalde de koelbox op.

Tunnel drone

2:38 min

Toen de bouw van de Noord/Zuidlijn begon had nog niemand gehoord van drones. Toch bestaan goedkope, vliegende robots eerder dan een een peperdure metrotunnel. Dat heeft één voordeel: het levert prachtige beelden op.

Dit mankeert er allemaal aan Google Glass

10:08 min

We hebben al ruimschoots gehoord wat er allemaal tof is aan Google Glass. Hier de negatieve ervaring van een redacteur van Geek Beat, die 10 minuten en handenvol superlatieven nodig heeft om te beschrijven hoe ongelooflijk de slimme bril hem tegenvalt.

7 tips voor de beste smartphone-foto's

3:07 min

​Onze smartphones hebben camera's waar we vijf jaar geleden alleen nog maar van konden dromen. Toch kun je het resultaat nog beter of in ieder geval origineler maken met deze zeven sterke tips.

's Werelds lelijkste muziek

9:45 min

​Waarom vinden we muziek mooi? Hoogstwaarschijnlijk omdat er een patroon in zit, herhaling. Muziek zonder herhaling vinden we namelijk niet mooi, maar het blijkt nog opvallend moeilijk om zulke muziek te maken. Wiskundige Scott Rickard legt uit hoe 's werelds lelijkste muziekstuk tot stand is gekomen.

Google: achter de schermen

45:09 min

Google is een peiler in het leven van zo'n beetje ieder westers mens. Of het willen of niet, Google is steeds belangrijker voor ons. Maar veel weten we eigenlijk niet over dat bedrijf, dat tien jaar geleden nog niet meer dan alleen een zoekmachine was. National Geographic neemt een kijkje achter de schermen.

Auteur

WappZapp (@wappzapptv) biedt dagelijks een alternatief voor televisie door de beste video-on-demand te verzamelen. WappZapp is beschikbaar voor iOS en Android. Je kijkt er ook mee naar het nieuwe WappZapp Plus: onbeperkt kwaliteitsfilms, tv-series en docu's. Je kunt WappZapp Plus twee weken gratis proberen.