Inhoudsopgave
    

Zes video’s voor het weekend
Wappzapp
door Wappzapp
leestijd: 117 min

WappZapp verzamelt de beste video's. Voor zijn half miljoen app-gebruikers maar ook voor Bright Ideas. Ben je meteen weer bij.

Deze maand nemen we kijkjes achter de schermen. Op 's werelds grootste vrachtschip, op het ISS, bij de Ocean Cleanup en bij de True Detective-achtige praktijken van de politie van Louisiana. Maar we sluiten rustgevend af, met vijf minuten vredig Noorwegen.

Varend dorp

6:07 min

​Met 400 meter is de Maersk Triple-E het grootste vrachtschip ter wereld. En inderdaad, dat is een typenaam want er varen volgend jaar twintig van deze kolossen over de zee. The New York Times neemt een kijkje op één van de schepen die een belangrijke rol gaat spelen in de bevoorrading van de wereld.

Het vervoermiddel van de toekomst

2:47 min

We zouden vliegende auto's en bewegende trottoirs krijgen. Anno 2014 lopen we nog altijd zelfstandig, maar de self balancing unicycle zou dat weleens kunnen veranderen.

Een kijkje in het ISS

1:10:03 min

Deze week maakten bewoners van ruimtestation ISS een ruimtewandeling, na een half jaar kwamen twee astronauten terug op aarde en voor het eerst neemt een Russische kosmonaute intrek in het station. Hoe is het eigenlijk daarbinnen? Laat je rondleiden door onze eigen André Kuipers, die er in 2012 woonde.

​Hollands plastic-plan

12:10 min

De 20-jarige Nederlander Boyan Slat heeft een heel goed idee. Hij wil al het plastic uit de zee halen, hij weet hoe en met miljoenen aan crowdfunding gaat het er van komen ook. Waarom de Ocean Cleanup nu al een succes is.

De echte True Detective

20:49 min

Iedereen die True Detective heeft gezien vertelt aan alle andere mensen hoe goed de serie is. Terecht: in de serie wordt je steeds verder de mysterieuze duisternis in getrokken, allemaal dankzij het bizarre verhaal. De werkelijkheid is zoals altijd minstens zo schokkend, blijkt in deze VICE-docu over een satanische kerk in Louisiana.

​Vijf maanden Noorwegen

5:32 min

​Ga uitgerust je weekend in met deze timelapse van Noorwegen. Vijf maanden heeft het geduurd om alle negentien provincies van Noorwegen in al zijn schoonheid op te nemen. Kijk naar fjorden, bergen, sneeuw en natuurlijk het noorderlicht.

Auteur

WappZapp (@wappzapptv) biedt dagelijks een alternatief voor televisie door de beste video-on-demand te verzamelen. WappZapp is beschikbaar voor iOS en Android. Je kijkt er ook mee naar het nieuwe WappZapp Plus: onbeperkt kwaliteitsfilms, tv-series en docu's. Je kunt WappZapp Plus twee weken gratis proberen.