Inhoudsopgave
    

Videovault: Speedrunners en sicke beats
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 50 min

Eens in de maand verzamelen we de beste internetvideo’s voor je. Ben je meteen weer bij.

Er is een heel fanatiek deel van de gamecommunity dat niet per se graag tegen tegen anderen speelt of games speelt om een verhaal te doorlopen. Speedrunnen is een heel ander verhaal. Daarbij is het doel om een spel zo snel mogelijk uit te spelen. Waar jij er misschien uren over doet, gaan zij van begin tot eind in enkele minuten. Deze video biedt een kijkje in de wereld van deze gamers.

Dit is er eentje voor de filmliefhebbers, of liever: boekliefhebbers. Fans hebben het einde van de film Fight Club nagemaakt, maar omdat het boek anders eindigt dan de film, hebben ze juist dat slot gebruikt. En dat is best tof geworden.

Er is nauwelijks internet in Cuba, alles wordt door de overheid gereguleerd. Maar dat zorgt er wel voor dat er een heel ondergrondse verspreiding van media is ontstaan. Dankzij een netwerk aan illegale verspreiders kunnen ook Cubanen van Game of Thrones of Taylor Swift genieten. El Paquete Semanal, heet dat, ‘het wekelijkse pakket’ met media. Vox maakte er een korte documentaire over.

Overal schuilt wel een deuntje of een beat in. Dat bewijst Matthew Herbert in deze korte film. Herbert is een muzikant die overal inspiratie uithaalt. In de video zie je hoe hij zich voorbereidt op een live-optreden.

Een selectie van de tien grootste computerhacks die we kennen. In de lijst staat onder meer de aanval op het PlayStation Network en het Melissa-virus, dat in 1999 tot wel 20 procent van alle computers wereldwijd infecteerde. Verder komt ook de Sony-hack nog aan bod.

Een groep vrienden reist af naar de woestijn in het Amerikaanse Nevada om ons zonnestelsel op schaal na te maken, met een knikker die de aarde voorstelt. Een timelapse met lampjes moet een indruk geven van hoe groot het zonnestelsel is. Een tof project, dat flink wat voeten in de aarde heeft, bewijst dit filmpje.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.