Inhoudsopgave
    

Video Vault: Star Wars hype en droneraces
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 29 min

Eens in de maand verzamelen we de beste internetvideo’s voor je. Ben je meteen weer bij.

Een mechanische dinosaurus die je helpt met inchecken, een levende paspop heet je welkom aan de balie. Zo gaat dat in het Henn-na Hotel in Japan. Niet voor niets laat Henn-na zich vertalen als 'vreemd'. Motherboard neemt je mee naar het robot-hotel en ceo Hideo Sawada, die uitlegt wat het idee erachter is.

Er is al flink wat hype voor Star Wars Episode VII: The Force Awakens, maar dat is niets nieuws. Miljoenen mensen werden gek toen The Phantom Menace werd aangekondigd. In deze video zie je de complete (commerciële) manie voor de komst van deze film. Achteraf best wel gek, gezien veel Star Wars-fans The Phantom Menace het liefst vergeten.

"Drie dingen maken me gek in het leven", zegt een drone-bestuurder in dit filmpje. "Vrouwen, motoren en nu FPV." FPV staat voor First Person View. In dit geval: met een drone racen terwijl je met een videobril op ziet wat je drone 'ziet'. The Atlantic maakte een reportage over deze wereld van het drone-racen. Daarbij stelt het ook vragen over het verantwoord besturen van de onbemande vliegtuigjes en wat er op het gebied van drone-regulering nog moet gebeuren.

Dit film-essay toont de geheime kracht achter de filmrekwisiet. De objecten in een film kunnen naast de acteurs een enorme rol spelen. Soms door onderliggende ideeën te onthullen, soms gewoon door de komische noot te zijn. Deze video biedt weer eens een mooi kijkje in de wereld van de filmproductie.

Dat mens en machine elkaar kunnen helpen, blijkt uit dit filmpje dat Wired samen met Reddit maakte over Hugh Herr van het onderzoekslab van MIT. Hij raakte een groot deel van zijn benen kwijt, maar kreeg ze terug dankzij technologie. Als bergbeklimmer kon hij zijn benen zelfs zo ontwerpen dat hij de sport misschien wel beter kon beoefenen dan voorheen.

Orwelliaans is zo'n woord dat je vaak tegenkomt als 'autoritair' wordt bedoeld. Dat komt omdat George Orwell's bekendste boek 1984 over zo'n wereld gaat. Maar klopt die betekenis wel? TED-Ed geeft antwoord.

Mashable neemt je in tweeënhalve minuut mee langs alle gezichten van James Bond. Daarbij passeren ook vijanden, auto’s, wapens en Bond-girls de revu.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.