Inhoudsopgave
    

Video Vault: Kung Fu en filmmonsters
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 23 min

Eens in de maand verzamelen we de beste online video's voor je. Ben je meteen weer bij.

Tom Woodruff Jr. en Alec Gillis hebben de laatste 35 jaar gewerkt aan monsters in films. Er kwam CGI aan te pas, alles werd met de hand gemaakt én geacteerd. In de video zie je enkele van de monsters voorbij komen, gepresenteerd door de vrolijke heren, zoals die uit Tremors, Jumanji en Alien vs Predator. En natuurlijk: de gorilla.

Kung fu gaat verder dan een vechtsport, het is bijna een dans. Tobias Gremmler bracht kung fu helemaal terug naar de basis: beweging. En daar heb je niet eens mensen voor nodig, want Gremmler laat het uitvoeren door abstracte visualisaties. Dat ziet er al snel indrukwekkend uit, dankzij uit elkaar spattende vonken of lijnen die vloeiend aan elkaar geregen worden.

Google heeft een nieuwe Spotlight Story uitgebracht. Help is geregisseerd door Justin Lin en het is de eerste 360graden-actievideo met echte mensen en omgevingen. Je kunt hem op de pc kijken, maar misschien beter is om het via de Spotlight Stories-app te doen, zodat je de smartphone kunt bewegen om het verhaal te volgen. Help gaat over een meteorietenregen in Los Angeles. Er blijkt een alien te zijn geland en een vrouw probeert te ontsnappen.

De meeste mensen nemen niet de moeite om hun wifi-netwerk een andere naam te geven. Doe je dat wel, dan zegt die naam meer over jou dan je denkt, zo denkt CBC. WhyFi is een korte documentaire over de vreemde namen die mensen aan hun wifi-netwerk hangen. In de video komen een aantal curieuze namen voorbij, inclusief uitleg van de naamgevers.

Een RC-helikopter de lucht in krijgen, dat lukt je misschien nog wel, maar wat Tareq Alsaadi er allemaal mee kan is vrij bizar. Niet alleen vliegt hij er mee rond, Alsaadi tart zowat de zwaartekracht met de halsbrekende toeren die hij de helikopter laat uithalen. Een ware stuntpiloot.

De geluiden in films zijn niet altijd afkomstig van wat je ziet. Geluidskunstenaar John Roesch maakt al twintig jaar geluiden zoals robotvoetstappen en gestolen skateboards, voor films als Back to the Future en Braveheart. In deze rondleiding door zijn studio, laat hij zien met wat voor gekke objecten hij dat voor elkaar krijgt.

De 8-Bit Guy krijgt een Apple IIc opgestuurd, die er nogal doorleefd uitziet. De knoppen zijn vies, de behuizing is plakkerig en de aansluitingen zijn wiebelig. In dit filmpje zie je hoe de computer volledig wordt hersteld. Dat is gek genoeg erg bevredigend om te zien.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.