Inhoudsopgave
    

Video Vault: Sidekick en Save As
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 39 min

Eens in de maand verzamelen we de beste online video's voor je. Ben je meteen weer bij.

NASA neemt je mee op een rondleiding door het International Space Station. Samen met de camera en begeleid door sfeervolle muziek vlieg je langs elke afdeling, zie je hoe compact alles is en krijg je een idee van hoe het leven in de ruimte is. Eén ding is zeker, het uitzicht zal nooit vervelen.

In deze korte film komt het verhaal dat een vader zijn zoon vertelt voor het slapengaan tot leven. Sidekick is een prachtige, hartverscheurende video van 15 minuten, waar behoorlijk wat budget en productie aan te pas is gekomen. Met robots en superhelden leert het zoontje een belangrijke levensles. Met bekende acteurs als Josh Dallas (Once Upon a Time), Emily Bett Rickards (Arrow) en Tom Cavanagh (The Flash), geregisseerd door Jeff Cassidy, die meewerkte aan onder meer The Flash, Night at the Museum en Warcraft.

SpaceX-ceo Elon Musk hoopt de eerste mensen binnen 10 jaar op Mars te zetten, maar over 46 tot 106 jaar moeten er al 1 miljoen mensen op de Rode Planeet wonen. De vraag is: zijn we eigenlijk wel klaar om in de ruimte te leven? Een lange ruimtereis eist namelijk zijn tol op het menselijk lichaam, bijvoorbeeld op spieren en botten. In deze video vertelt Lisa Nip wat er moet gebeuren.

In Arizona ligt Arcosanti, de 'stad van de toekomst'. Althans, dat proberen de 80 mensen ervan te maken die er op dit moment wonen. Zij stellen elkaar de vraag: hoe kunnen we onze levens verrijken zonder echt rijk te zijn? Sinds de stad in de jaren '70 ontstond, brachten mensen er dagen, weken of jaren van hun leven door om de perfecte stad te bouwen. De architectuur focust zich niet alleen op vormen, maar ook op het zo efficiënt mogelijk omgaan met energie.

Kijk eens, Tony Hawk blijkt ook een bekende nerd! In deze video laat de skater een paar van zijn speeltjes zien, zoals de Video Toaster, een 3D-videocamera van Sony en een Oculus Rift.

Save As is de afstudeerfilm van Maxime Dupuy, Mathieu Paggi, Luc Giraud en Arthur Bourdot en gaat over een computerprogramma dat herinneringen uitwist. Volgens de makers komen in deze mooi geanimeerde video thema's aan bod als verandering in het leven en de koppeling van menselijke herinneringen en wat je opslaat op de computer.

De korte documentaire 'TriForce: The Path to Gaming Glory' gaat of Isaiah Johnson, een professioneel gamer die opgroeide tussen de arcadekasten van New York. Inmiddels is Johnson midden 30 en speelt hij games op het hoogste niveau. Dat gaat niet zonder ups en downs, zo weet de gamer inmiddels.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.