Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Sherman en Power Potion
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 6 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Porsche-uitlaat als soundbar

Ben je ook zo gek op het geluid van een Porsche 911 GT3? Dan is deze soundbar iets voor jou. Porsche gebruikt echte uitlaten van het Porsche-model en maakt er een speaker van. De vorm blijft dezelfde en die ziet er fraai uit. In de demper is een Hemholtz 2.1 Virtual Surround systeem geïntegreerd met een 200 Watt-subwoofer. Volgens Porsche zijn de trillingen van het geluid voelbaar door de twee uitlaatpijpen die uitsteken aan de voorkant. De soundbar is vanaf maart te koop voor liefst 2949 euro.

Blije robot toont de tijd

Een analoge klok als vriendelijk mechanisch mannetje. Dat is Sherman van het Zwitserse bedrijf MB&F, dat in samenwerking met klokmaker L’Elpée werd gemaakt. Op zijn borst lees je de tijd af, de belangrijkste onderdelen zitten in zijn hersenen, die afgeschermd worden door een glazen kap. De standaard-versie bestaat uit 148 onderdelen, maar hij weegt minder dan een kilo. Er is ook een gouden versie met 735 diamanten. Ze zijn allebei duur, de standaardversie kost al 12.500 euro. Met diamanten stijgt de prijs naar 30 duizend euro. Maar wat ziet-ie er leuk uit, hè?

In-ears van gitaarmaker Fender

Fender is natuurlijk vooral bekend van zijn elektrische gitaren, maar het bedrijf brengt nu ook in-ear earbuds uit. Zij zijn er in verschillende vormen en maten, variërend in prijs van 99 dollar tot 499 dollar. Op het plaatje zie je de duurste, de Fender FXA7 Pro. De behuizing is met de 3d-printer gemaakt en duizenden oren hebben 'model' gestaan voor de vorm.

Minimalistische telefoonlader

Wat krijg je als je een designer loslaat op een externe telefoonoplader? Rick Owens ontwierp deze Black Rhodoid Battery Charger met omhulsel van acetaat. Het is wel een enorm dure oplader: 500 dollar. We weten nog niet hoeveel mAh je er voor terug krijgt, maar voor die prijs mag je toch wat verwachten. Ook een mobiele charger, maar nog niet verkrijgbaar: de Philips Power Potion. Die is in conceptfase, maar oogt op plaatjes al erg fijn. Philips-designers Holger Hoehn en Catherine Wong maakten een strakke fles-achtige oplader met een Lightning-poort in de 'dop'. Hij zou een telefoon één keer kunnen laden. 

Stijlvolle projector tegen de muur

Sony's Portable Ultra Short Throw Projector is een hele lange naam voor een stijlvolle kleine projector. Hij meet slechts 81 bij 131 bij 131 millimeter en projecteert een beeld van 22 tot 80 inch op de muur met een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Handig is dat hij niet alleen met hdmi verbonden hoeft te worden, maar dat hij ook werkt met bluetooth. Hij gaat naar verwachting rond de duizend euro kosten, maar wanneer de beamer in Nederland uitkomt, is onbekend. 

Water- en stootbestendige Leica

Leica's nieuwe camera kan tegen een stootje en is niet direct stuk wanneer hij in aanraking komt met water. De duurzame X-U Typ 113 kun je dus overal mee naar toe nemen, zonder bang te zijn dat hij op de grond stuitert. Tenminste, hij is schokbestendig tot zo’n 120 centimeter hoogte. Hij kan wel tot 15 meter onder water. De prijs: 3.250 euro. 

Zwevend Bonsaiboompje 

Alles wat zweeft, spreekt tot de verbeelding. De Air Bonsai op Kickstarter combineert magnetische techniek met de natuur en dat oogt fantastisch. Het boompje is klein en echt. De basis in verschillende uitvoeringen beschikbaar. De goedkoopste versie van de Air Bonsai kost 200 dollar. Het slechte nieuws: hij wordt alleen in Canada, Japan en de VS geleverd :-(

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.