Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Switch en OLED
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 6 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch komt begin maart uit en is een combinatie tussen handheld en thuisconsole. Je kunt hem dus aan de televisie hangen, maar hij is ook los te klikken om onderweg verder te spelen in ‘tabletmodus’. Het touchscherm daarvan meet 6,2-inch en aan de zijkanten klik je de JoyCon-controllers vast. De accuduur ligt tussen de 2,5 en 6 uur. Bij release komt onder meer een Nintendo’s paradepaardje The Legend of Zelda: Breath of the Wild uit, later dit jaar verschijnt een nieuw Mario-avontuur. Bekijk ook onze eerste indruk van de Nintendo Switch.

Sony OLED-tv’s

Op de gadgetbeurs CES in Las Vegas presenteerde Sony zijn eerste OLED-televisies. Ze komen er in 55, 65 en 77 inch en bieden ultra-hd-resolutie met HDR-ondersteuning volgens de Dolby Vision-standaard. Met HDR krijg je een nog groter contrast en het moet betere kleuren laten zien. De televisies zijn kenmerkend door hun grote standaards en ze werken met Android TV. Prijzen en introductiedata zijn er nog niet. LG komt dit jaar ook met een opvallende OLED-tv: de 2,6 mm dunne OLED Wallpaper die je met magneetjes aan de muur kunt hangen.

Lofree keyboard

Lofree Keyboard is een toetsenbord van nu met de uitstraling en het gevoel van vroeger. Er zitten mechanische schakelaars op met ronde toetsen. De Lofree is draadloos en werkt met Mac, iOS, Windows en Android. Je kunt 'm koppelen aan drie verschillende apparaten tegelijk. Hij verschijnt volgende maand maar de prijs is op dit moment nog niet bekend.

Volta Computer

Hij ziet er enorm fraai uit, deze Volta V Computer, maar daar betaal je dan ook voor. De vanafprijs is 1999 dollar en het loopt op tot 2685 dollar. Je krijgt er een prima pc voor terug, maar je koopt ook een stukje design. Kijk maar naar de behuizing van Amerikaans hardhout, met de hand afgewerkt en in elkaar gezet. Het kastje is 14 centimeter hoog, zodat je er je monitor op kwijt kunt.

Fuji X100F

Fujifilm presenteerde een nieuwe camera in de Fuji X100-serie, de Fuji X100F. De camera is een handzaam apparaat voor op reis, maar maakt wel goede foto’s. De update biedt een snellere autofocus en 91 focuspunten in plaats van 49 in het vorige model. Verder heeft de X100F een 24-megapixel sensor en een fysieke knop waarmee je de ISO-waarde regelt. De camera komt in februari op de markt in twee versies: zilver/zwart en zwart. Hij kost 1299 dollar, een europrijs is er nog niet.

Slimme luchtverfrisser

De Moodo-geurdoos zet je in huis weg en kan maar liefst 400.000 verschillende geuren maken. Daar zit altijd wel de juiste voor je bij. De vierkante gadget heeft vier gaten waar een soort Nespresso-cupjes in gaan. Deze geurcapsules verspreiden de gewenste geur door het huis, die je via de bijhorende app kiest en mengt. De starterskit van Moodo kost 149 dollar op Indiegogo. Het is nog onbekend wat de geurcapsules los gaan kosten, maar volgens de makers blijft het 'zeer betaalbaar'.

Watch-stand in classic Mac-stijl

Deze Apple Watch-stand geeft je smartwatch een klassieke Mac-uitstraling. Je zet de stand op je nachtkastje en schuift de Watch erin. Het ‘scherm’ van de mini-Mac toont de Nightstand-modus van het horloge, terwijl hij hem oplaadt. De accessoire is op Amazon te koop voor 16 dollar.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.