Inhoudsopgave
    

Grand Gear: strakke tv’s en stijlvolle speakers
Floris Poort
door Floris Poort
leestijd: 5 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Strakke 100 inch 4K-tv van Sony

Deze gigantische 100 inch 4K HDR-tv van Sony zet je niet zomaar op een kastje; met zijn ingebouwde strakke poten zet je het adembenemende scherm op de vloer. De Android-tv biedt niet alleen de hoge 4K-resolutie, dankzij de HDR-technologie zie je bij ondersteunde video’s ook veel helderdere kleuren en worden lichtere delen gecombineerd met het diepste zwart. Bovendien zijn de ingebouwde poten niet alleen fraai, ze kunnen ook worden gebruikt om de snoeren van aangesloten apparaten ongezien weg te leiden. De prijs van de 100 inch Sony ZD9 is nog niet bekend, ‘kleinere’ varianten in 65 en 75 inch kosten respectievelijk 5.000 en 8.000 euro.

Stone Island-jas met klep voor tablets

Stone Island maakt zowel de vreemdste als meest begeerde kleding, en we zouden niet anders willen. De nieuwe Jersey-R Tactical Anorak doet zijn naam eer aan, met veel ritsen, ingebouwde fingerless gloves en dat alles in het gitzwart. Meer dan ooit is deze jas van Stone Island bedoeld voor urban survival: de anorak heeft voorop een openritsbare klep waar je je tablet in kan bewaren voor handsfree kijken. En is het te warm hang je de jas moeiteloos als rugzak op je rug. De jas is door designbureau ACRONYM van Michaela Sachenbacher en Errolson Hug ontwikkeld als onderdeel van het Stone Island Shadow Project, en kost 1.034 euro.

Stijlvolle speakers van hout

De gemiddelde luidspreker is gemaakt van plastic of staal en stemmig grijs of zwart. Amerikaanse accessoiremaker Grovemade doet dat een stuk stijlvoller met zijn houten speakers, die retro ogen en toch prima op een modern bureau passen. Grovemade is al langer bekend van houten hoesjes voor iPhones en houten standaarden voor iMacs en MacBooks. In lijn met de rest van het aanbod zijn ook deze speakers verkrijgbaar in walnoot- of esdoornhout. Voor esdoorn betaal je 499 dollar, speakers van walnotenhout kosten 599 euro.

Bang & Olufsen BeoVision 14

Laat het maar aan het Deense Bang & Olufsen over om een stijlvolle televisie te ontwerpen. Met de nieuwe BeoVision 14 grijpt het designmerk terug op eerdere BeoVision-ontwerpen, maar heeft de iconische ‘kin’ van het apparaat dit keer een cover van houten lamellen. Althans, het standaardmodel, want er is nog altijd keuze uit stoffen covers in verschillende kleuren. Zoals altijd kan het B&O-scherm op verschillende manieren worden geplaatst: staand op een voet, leunend op een standaard op de vloer of hangend aan de muur. De 4K-televisie met anti-reflecterende glazen coating is er in 40 in 55 inch, voor respectievelijk 6.365 euro en 8.565 euro.

Dyson-ventilator met verwarmer en luchtreiniger

Dyson maakt al jaren strakke ventilatoren zonder zichtbare bladen, maar het merk van de Britse uitvinder James Dyson maakt ook luchtverwarmers en luchtreinigers volgens hetzelfde ontwerp. Met de nieuwe Pure Hot+Cool Link-ventilator krijg je alledrie de functies in één apparaat. In de zomer koelt hij, in de winter verwarmt hij en ondertussen reinigt hij de lucht die hij versneld weer uitblaast met een verwisselbaar HEPA-filter. Bovendien is de multifunctionele model ook vanaf een afstand te besturen via een app. De Pure Hot+Cool Link is vanaf begin september beschikbaar voor 599 euro.

Kleurrijke spraakgestuurde speaker Whyd

In een landschap vol Sonos-speakers, luidsprekers met Bluetooth en AirPlay en spraakgestuurde apparaten als de Amazon Echo en de aangekondigde Google Home is Whyd een onbekende naam. Onterecht, want de even opvallend gevormde als gekleurde Whyd heeft heel wat in zijn mars. Met je stem speel je muziek af door naar bepaalde playlists, albums of nummers te vragen. Dankzij vijf speciale microfoons hoef je volgens de ontwikkelaar niet richting het apparaat te schreeuwen en heel duidelijk te articuleren. Whyd kan overweg met onder meer Spotify, Apple Music, Tidal, Google Play en SoundCloud. De speaker ondersteunt bij verschijnen begin 2017 enkel Engels, Frans en Chinees, en is vooruit te bestellen voor 329 dollar.

Auteur

Floris Poort (@florispoort) begon twee jaar geleden als stagiair bij Bright. Hij bleef hangen en is inmiddels redacteur. Blogt vrijwel dagelijks op Bright.nl en bij Nu.nl. Houdt van alles met een batterij erin of stekker eraan.