Inhoudsopgave
    

Grand Gear: tv als meubel
Tonie van Ringelestijn
door Tonie van Ringelestijn
leestijd: 7 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Samsung Serif TV: televisie als meubel

De beroemde designbroers Bouroullec hebben in samenwerking met Samsung een tijdloze tv ontworpen. Geen plat scherm, maar een op zichzelf staand meubel. Daar mag je naar kijken, ook als je hem niet aan hebt staan. De user-interface reflecteert het uiterlijk: simpel en toegankelijk. Het ontwerp is geïnspireerd op de letter I uit het lettertype Serif. De SerifTV komt in november op de markt in drie verschillende modellen. Prijs: vanaf 600 euro tot meer dan 1200 euro.

Kekke Bluetooth-speaker van Kef

Portable Bluetooth-speakers zijn er in overvloed. Het gerenommeerde audiomerk Kef waagt zich er nu ook aan met de Muo. Hij heeft een opvallend design van de hand van niemand minder dan Ross Lovegrove (die eerder Apple-computers en Sony-walkmans ontwierp). Whathifi was al vol lof over de audiokwaliteit en gaf de Muo 5 sterren. Hij komt beschikbaar in vijf kleuren en is zowel neer te leggen als rechtop te zetten. De Muo beschikt over het zuinige Bluetooth 4.0 en heeft een accuduur van 12 uur. Qua design is hij het kleine broertje van de Muon, die Lovegrove in 2008 ontwierp. Die enorme speakers kosten 180.000 euro. De Muo gelukkig maar 400 euro.

Mondaine-smartwatch: tijdloos en slim

Een tijdloos, Zwitsers design, maar dan met een paar slimme functies. De Mondaine Helvetica No 1 Smart heeft geen schermpje of led’jes. Maar hij heeft wel een bewegingssensor en een Bluetooth-koppeling met je smartphone. Het horloge kan zo je activiteiten en slaap bijhouden met een app. De voortgang geeft hij analoog weer op de kleine wijzerplaat. Verder past hij de tijd aan naar de juiste tijdzone. Vanaf oktober is hij beschikbaar voor 850 euro.

Retro-tafellamp

Nog meer Zwitsers design. Ook hier komt de elegantie en eenvoud terug. Al sinds 2008 maakt designstudio Wästberg bijzondere lampen. Volgens Wästberg is licht niet meer zoals het was. Vroeger waren lichtbronnen specifiek, terwijl nu alles overbelicht is. Wästberg gaat met zijn lampen weer terug de tijd in. Bovenstaande tafellamp is van Ilse Crawford en kost 571 euro. De lamp kan gedimd worden. 

Hout op je Macbook

Val met je Macbook op in de massa met een elegant design. Glitty levert voor 79 dollar een houten cover in de kleuren kers en walnoot. Ebbenhout is iets duurder: 139 dollar. De covers moet je zelf op je Macbook Pro Retina of Macbook Air (13- en 15 inch) plakken. Ook voor de nieuwe 12 inch Macbook is er een kersenhouten cover.

Horloge van hout uit Amsterdam

TWO-O is een Amsterdams merk en houdt van hout. Dat is duidelijk. Ze hebben meerdere accessoires en gadgets van dit materiaal. Dit analoge horloge is de nieuwste aanwinst. Geen houten of leren bandje, maar goud en zilver. De modellen Keizersgracht (goud) en Prinsengracht (zilver) kosten 119 euro.

iKettle 2.0

De slimme waterkoker iKettle 2.0 is slanker dan de eerste, populaire versie. Het forse platform is nu vervangen door een cilindervormig deel waar de waterkoker op staat. Hij is via een smartphone-app te bedienen. Je kan het water van 20 tot 100 Graden Celsius laten verwarmen, en het water ook op die gewenste temperatuur houden. De nieuwe iKettle kan nu ook automatisch aan gaan als je je wekker uitzet, of als je thuis komt. Vanaf eind oktober beschikbaar, 136 euro. 

Volkswagen-cooler

Ook al is de zomer voorbij, we kunnen ook in het herfstzonnetje nog even genieten van deze Volkswagen-koeler met een sixties-design. Hij is bijna 1 meter lang, 43 cm breed en 38 cm hoog. Groot genoeg voor 24 biertjes plus ijs. Het kost je wel wat: 500 dollar.

​Lees ook de vorige aflevering van Grand Gear

Auteur

Tonie van Ringelestijn (@tonie) was vanaf 1999 een van de eerste (en meest fanatieke) bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Hij werkte ook jarenlang voor kranten, persbureaus, tijdschriften, radio en tv. Sinds 1 januari 2014 is Tonie eindredacteur van Bright.nl en sinds 2015 ook van Bright Ideas.