Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Nike Hyperadapt en Ikea-tuintje
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 7 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Nike Hyperadapt 1.0

Ooit al te zien in Back to the Future Part II, maar de zelfstrikkende Nike-schoen komt er dit jaar écht. De HyperAdapt 1.0, zoals hij gaat heten, trekt zichzelf strak. Met knopjes aan de zijkant kun je nog aanpassingen maken. De schoen wordt doorontwikkeld en uiteindelijk wil Nike een exemplaar maken die zelf aanvoelt welke 'veterstrakheid' je nodig hebt. Eind dit jaar komt de HypeAdapt 1.0 op de markt in drie kleuren voor Nike+ leden.

Bright-blogger Jan Meijroos was bij de Playstation VR-presentatie in San Francisco

Sony Playstation VR

De PlayStation VR van Sony is de meest betaalbare virtual reality-headset, te koop voor 399 euro. Daar heb je dan nog wel een PlayStation 4 en een camera voor nodig, maar vervolgens kun je in VR gamen. Dat kan gewoon met een DualShock-controller, maar door Move-controllers in huis te halen worden je handgebaren overgezet in de game. De PlayStation VR komt in oktober op de markt en preorders zijn inmiddels gestart.

Hoodie dwingt je te ontspannen

Drukke dag gehad? Met deze 'Baker Miller Hoodie' van Vollebak sluit je jezelf af van de buitenwereld door de rits helemaal tot bovenaan de muts dicht te doen. Je ziet de buitenwereld nog wel door een roze filter, die je hartslag moet verlagen waardoor je helemaal zen wordt. De hoodie zou vooral prettig zijn voor atleten om net voor een wedstrijd te focussen. Hij kost omgerekend zo’n 280 euro.

Lyric Speaker

De Lyric Speaker doet precies wat de naam doet vermoeden: hij maakt geluid en toont lyrics van liedjes. De speaker is gemaakt door het Japanse bureau SIX INC. De structuur en sfeer van de muziek bepaalt hoe de tekst in beeld komt. Vanaf juni is de fraaie doorzichtige speaker tegen nog onbekende prijs te bestellen, via de website van het bedrijf schrijf je je in voor de wachtlijst.

Ikea-moestuintje voor thuis, op water

Toffe actie, die moestuintjes bij de Albert Heijn, maar het indoor moestuintje van de IKEA is pas echt gaaf voor in huis. De mini-kas kweekt planten in water, dus zonder aarde. Vanaf april is het systeem te koop, uiteraard met fijne Zweeds klinkende naam: Krydda/Växer (kruiderij/groeien). 

Soundboks: de speaker voor tuinfeestjes

'Nog nooit was de volumeknop zo angstaanjagend', schreef Floris op Bright.nl over de Soundboks. Dit is een draagbare bluetooth-speaker (14 kilo) van 63 centimeter hoog die op zijn hardste stand acht uur mee gaat. Dat komt neer op 119 decibel, zo hard als een liveconcert. Leuk voor een feestje in het park, al zullen buurtbewoners je haten. Tot 3 april is de Soundboks op Kickstarter te koop voor 499 dollar. Uiteindelijk kost hij 200 dollar meer.

Duiken met je smartwatch

Speciaal voor mensen die veel buitenactiviteiten bedrijven heeft Nixon een smartwatch uitgebracht. De Nixon Mission is flink, stevig en kan dus tegen een stootje. Hij draait op Android Wear en kan maar liefst 100 meter onder water. De banden en kleuren van de ronde smartwatch zijn nog aan te passen en uiteraard kun je zelf klokjes kiezen. De smartwatch gaat zo’n 400 dollar kosten en komt deze herfst op de markt.

Mini-projector

De RIF6 Cube is een kleine kubusvormige projector waarmee je beelden op de muur projecteert tot een diagonale afmeting van 120 inch. De resolutie is standaard 854 bij 480, maar ondersteunt video's tot 1080p. De Cube is via hdmi aan te sluiten op iOS-apparaten, PC's, gameconsoles en mediaspelers en via MHL op Android-apparaten. De projector heeft een speaker aan boord en kost zo'n 270 dollar.

Retro iMac

Een gloednieuwe iMac, maar met de uitstraling van vroeger. Dat is de iMac Retro die ColorWare verkoopt. De iMac en accessoires hebben de typisch gelige kleur die Macs vroeger hadden en het Apple-logo is in de regenboogkleuren. Wat ons betreft ziet het er prachtig uit, maar je betaalt er flink voor. Er zijn er maar 25 gemaakt, één model kost 3800 dollar.

De ultieme verrekijker 

Van deze verrekijker zijn er wereldwijd slechts 111 gemaakt. De Ultravid HD-PLUS 'Edition Hermés' van Leica mag dan ook wat kosten. Voor 10.100 dollar haal je de ultieme verrekijker in huis. Je kunt dan wel de beste beeldkwaliteit verwachten van de luxe zwarte verrekijker met kalfsleer van Hermés. Wordt geleverd met een fraai tasje van handgemaaks canvas en leer.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.