Inhoudsopgave
    

Grand Gear: rode iPhone en Porsche-laptop
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 5 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Tag Heuer met verwisselbaar klokje

Horlogemaker Tag Heuer presenteerde een prijzige Connected Modular 45-smartwatch, samen met Google en Intel gemaakt. De smartwatch werkt met Android 2.0 en heeft een rond 1,39-inch AMOLED-scherm. De behuizing is van gezandstraald titanium. Je kunt 'm voor een vanafprijs van 1600 euro kopen in verschillende kleuren: goud, aluminium, keramiek of bedekt met diamanten. De elektrische module van het horloge kan eruit en vervangen worden door een mechanische klok, mocht je even geen zin hebben in apps om je pols.

iPhone 7 (RED)

Het is geen september, toch kwam Apple met een nieuwe iPhone. Althans, een bekende iPhone in een nieuw jasje. De iPhone 7 (Plus) maakt nu onderdeel uit van de (RED)-collectie van Apple. De rode iPhone met witte voorkant is bij Apple te koop in de uitvoeringen 128GB en 256GB. Omdat de telefoon bij (RED) hoort gaat een deel van het aankoopbedrag naar het goede doel voor onderzoek naar de bestrijding van aids.

Pizza in een minuut

De kleine houtoven Uuni 3 doet er een minuut over om een pizza gaar te bakken. Binnen tien minuten bereikt de oven volgens de makers een warmte van 500 graden Celsius. Dan is je pizza lekker snel klaar. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor andere gerechten, zoals vlees en vis, waaraan je een rokerige smaak wilt geven. De oven kost 299 dollar.

Dior Homme x Sennheiser

Een verrassende combinatie, Dior Homme en Sennheiser. Samen komen de merken met audiopakketten voor thuis en onderweg. Denk aan speakers voor thuis en bluetooth-koptelefoons. Qua reisopties kun je bijvoorbeeld kiezen voor de lederen rugzak of schoudertas met vakken om je koptelefoon (opvouwbaar) in te bewaren. Prijzen en een release zijn nog niet bekend.

Elektrische motor uit 3D-printer

De Lacama is gemaakt door Italian Volt. Dat dit een elektrische motor is, is niet het meest bijzondere. Een groot deel van de tweewieler komt namelijk uit de 3D-printer en is daarom ook te customizen naar eigen smaak. Voor aankoop kunnen klanten kiezen uit verschillende vormen en kleuren. De Lacama heeft verder een touchscreen met GPS en kan gekoppeld worden aan iOS en Android. Op het scherm staat bijvoorbeeld informatie over de accu, huidige locatie en prestaties van de motor. Lacama haalt 180 kilometer per uur en rijdt ongeveer even ver op een volle lading.

Porsche Design BOOK ONE

Porsche heeft een convertible gemaakt waar je niet mee kunt rijden. Deze 2-in-1 is een tablet die je kunt veranderen in een laptop en andersom. Onder de motorkap heeft de Porsche Design BOOK ONE flink wat power. Zo kent de computer een i7-prosessor, 16GB RAM en heeft hij een accu die 14 uur meegaat. Verder is onder meer Thunderbolt, USB-C, USB 3.0 en een microSD-kaartlezer aan boord. Hij is voor 2495 dollar te preorderen.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.