Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Zwevende tijd en BlackPods
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 5 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Klok met zwevende wijzer

De Story is een Kickstarter-hit en dat is niet gek als je de klok ziet. Meer dan een houten plaat is het niet, maar een zwevend balletje geeft aan hoe laat het is. De exacte tijd kan ook via ledlampjes op het hout getoond worden. De klok kost vanaf 399 dollar.

Blackpods

Als je de witte AirPods niet mooi vindt, waarom bestel je ze dan niet in het zwart? Apple biedt ze zelf niet in die kleur uit, maar via BlackPods kun je ze wel kopen. Dit zijn officiële AirPods, maar onofficieel zwart gemaakt. Je betaalt extra voor zo’n aparte kleur: 249 dollar.

Gameband

De Gameband is een armband om spelletjes op te spelen. Via het 1,63-inch amoled-schermpje zijn twintig mini-games te spelen, waaronder Pong en Asteroids. De smartwatch werkt met Android Marshmallow en biedt ook ondersteuning voor onder meer notificaties, een muziekspeler en een weer-app. Daarnaast kun je hem dingen vragen via Amazons spraakassistent Alexa. De Gameband kost 149 dollar op Kickstarter.

Spyslide

Wil je zeker zijn dat je geen pottenkijkers hebt via de webcam, maar vind je een stuk tape lelijk, dan is het Nederlandse Spyslide de oplossing. Dit is een dun metalen schuifje (0,6 millimeter) die je over de camera plakt. Het schuifje kun je gebruiken om de camera wel of niet te bedekken. De Spyslide kost nog geen tien euro en is nu te bestellen.

Moccamaster

Koffie zetten in stijl? De Moccamaster is een retro-ogende machine met een basiskleur die in het oog springt. Je zet koffie met een filter, het water wordt evenredig verdeeld via een systeem met negen stralen. Dat moet zorgen voor de beste smaak. Verder is er een warmhoudplaat en na een tijdje schakelt de machine zichzelf uit. De machine kost 189 euro.

Meddsy

De eerste hulp-set is opnieuw uitgevonden. Meddsy, heet het doosje dat via Kickstarter te koop is. In de Meddsy zijn maar liefst 70 voorwerpen te vinden die van pas komen in verschillende noodsituaties. Denk hierbij aan allergische reacties, gebroken botten, maar ook vergiftigingen of hoofdpijn. Ook ingebouwd: een powerbank, zodat je nooit meer zonder stroom zit. Volgens de makers krijg je er zelfs je auto mee aan de praat. Meddsy is samengesteld door reizigers, doktoren, soldaten en experts op het gebied van reddingen en survival. Het basispakket kost 99 dollar op Kickstarter.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.