Inhoudsopgave
    

Grand Gear: GoPro-drone en slimme klok
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 6 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

GoPro-drone Karma

Er werd reikhalzend naar de drone van GoPro uitgekeken en eind oktober komt hij eindelijk op de markt. De Karma verschijnt op 23 oktober in de VS. Het is een quadcopter die je kunt opvouwen om hem gemakkelijk mee te nemen in de meegeleverde rugzak. De drone zou heel gemakkelijk te bedienen zijn en los betaal je er 870 euro voor. Dan heb je nog geen camera. De drone werkt samen met de nieuwe Hero 5 Black en Hero 5 Session of met de al eerder verschenen Hero 4-camera.

Klok als grote smartwatch

De minimalistische Glance Clock lijkt op het eerste gezicht niet erg interessant, tot je hem koppelt aan je smartphone. Dan presenteert de klok de meest relevante notificaties, zoals afspraken en herinneringen. Ook kun je het weerbericht erop checken en wordt je agenda gepresenteerd in verschillende kleuren blokjes. Wat er te zien is, bepaal je met een app. De Glance Clock is voorzien van Amazons spraakassistent Alexa, hij is niet heel groot: 23 centimeter in doorsnee. Hij kost 99 dollar op Indiegogo.

Lichtste e-bike ter wereld

De Model E van Budnitz is volgens de makers de lichtste elektrische fiets ter wereld. Hij is gemaakt van titanium, wat scheelt in gewicht. Dat materiaal zorgt er wel voor dat hij net zo sterk is als een fiets van ijzer. Met de Model E haal je een topsnelheid van 24 kilometer per uur en op een volle accu haal je 160 kilometer. Goedkoop is de fiets niet, want hij kost 3950 dollar. 

De friemelkubus van 5 miljoen dollar

Ben je iemand die altijd iets in zijn handen moet hebben? Dan is de Kickstarterkubus Fidget Cube iets voor jou. het is een klein kubusje met knopjes en joysticks om naar hartenlust mee te friemelen. Zo zijn er knopjes om penklikken te simuleren en zijn er tandwieltjes die je kunt rollen. Vijf knopjes zijn stil, zodat je mensen om je heen niet gek maakt. Nu te koop voor 19 dollar op Kickstarter, waar het een groot succes is.

Nikon-actiecamera Keymission

Een beetje camerafabrikant biedt tegenwoordig actiecamera’s aan. Nu pas stapt Nikon in die markt, met de KeyMission 360, 170 en 80. De getallen staan voor de hoek waarin de camera’s kunnen opnemen. Het topmodel is de KeyMission 360, die helemaal om zich heen filmt. De kleine zwarte kubus heeft twee 20 megapixel-camera’s die allebei in 1080p of in 4K kunnen opnemen. De KeyMission 170 en 80 hebben een iets andere vorm met wat mindere specificaties. Europese prijzen zijn nog onbekend, maar de 360 kost 499 dollar, de 170 kost 399 dollar en de 80 kost 279 dollar.

Flexibele beveiligingscamera voor buitenshuis

Concurrentie voor Nest: Canary introduceert een nieuwe slimme beveiligingscamera, de Flex. Als het apparaat met fraai pilvormig design beweging detecteert, begint hij een opname. Als hij vermoedt dat er iets vreemds gebeurt, stuurt hij je een melding zodat je kunt meekijken via een app. Hoe langer je de camera gebruikt, des te beter hij leert wat wel en niet interessant is. De Flex is waterdicht en draagbaar, zodat je hem overal kunt gebruiken - binnen en buiten. De camera verschijnt in november in de VS, waar hij 199 dollar kost. De Europese prijs is nog niet bekend. 

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.