Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Powerlaces
Tonie van Ringelestijn
door Tonie van Ringelestijn
leestijd: 7 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

De bril van Bond

Voel je 007 met de Glacier-zonnebril van Vuarnet. In de nieuwe film Spectre gebruikt Bond de Glacier in de bergen. Sinds de creatie in de jaren 80 zijn deze zonnebrillen ideaal voor een avontuur in de bergen of op het water. De zonnebril heeft sterke, mineralen lenzen en polarisatie. Je hebt geen last van irritante reflecties van sneeuw of water. En de Glacier biedt natuurlijk alle bescherming die je nodig hebt tegen te zon. De Glacier is in verschillende kleuren beschikbaar. De zonnebril van Bond kost 478 euro. Vuarnet-brillen zijn in Nederland in verscheidene winkels verkrijgbaar. 

Beest van een B&O-speaker

De BeoLab 90 van Bang & Olufsen is een beest van een speaker met een gaaf design. Het apparaat ziet eruit als een grote kast en is met 137 kilogram een flinke jongen. Dankzij de vorm maakt het niet uit waar 'ie staat: het geluid kan via een app naar elk gedeelte van de kamer worden gestuurd. Elke speaker heeft 18 drivers, zeven tweeters, zeven midranges en vier woofers, die worden aangedreven door 18 versterkers. Je moet wel even voor de BeoLab 90 sparen, want de speaker kost 35 duizend euro. Vanaf december beschikbaar.

Star Wars x Moleskine

Ter viering van de naderende release van de langverwachte film Star Wars: The Force Awakens heeft Moleskine twee limited edition hardcover notebooks uitgebracht. Compleet met origami-patronen om je eigen X-Wing Starfighters te vouwen. Je hebt keuze uit een witte editie met Stormtrooper of een zwart-rode met Kylo Ren. Er zitten ook Star Wars-stickers bij. De Star Wars-kladblokjes zijn online te koop voor 22,90 euro.

"Power Laces, alright!"

Iedereen die Back to the Future heeft gezien, kan zich de lijpe zelfstrikkende schoenen van Marty McFly herinneren. Nike heeft ze afgelopen week op BTTF Dag eindelijk gepresenteerd. Met hetzelfde design als het schoeisel uit de film: een hoge grijze basketballschoen met lichtjes en een Nike-bandje aan de voorkant. Neem wel een flinke zak geld mee, want de schoenen worden in de lente van volgend jaar geveild voor Fox' stichting die onderzoek doet naar de ziekte van Parkinson. Intussen kan je ook al een deurmat met een motief van de nieuwe Nike-schoen door designer Larry Luk aanschaffen. De mat met een oplage van 100 kost 249 dollar.

Een mooie uit de Android Wear-stal

Huawei's eerste smartwatch is het mooiste slimme horloge met Android Wear. Het apparaat heeft een 1,4 inch-scherm en een hele fraaie metalen behuizing. Omdat Android Wear sinds kort ook met iOS werkt, is de smartwatch eigenlijk voor bijna elke smartphonegebruiker geschikt. Even snel je app'jes en e-mails vanaf je pols lezen, waardoor je niet elke keer de smartphone uit je broekzak hoeft te halen. De Huawei Watch is in Nederland te koop voor een adviesprijs van 399 euro. De versie met het metalen bandje kost 499.

Sony's compacte full-frame camera

Nog meer eye-candy: de RX1R II compactcamera van Sony. Heeft een klassieke look, maar biedt met zijn 42,2 full-frame beeldsensor en Carl Zeiss Sonnar T* 35mm F2-lens de kwaliteit die je van een nieuwe camera mag verwachten. Naast een handige automatische stand voor zij die een snelle point-and-shooter willen zijn er allerlei opties die je als fotograaf kunt gebruiken om je kiekjes naar eigen wens aan te passen. Ook handig: een schermpje dat je een beetje uit kunt klappen om vanuit lastigere hoeken foto's te maken. Vanaf december te koop voor een adviesprijs van 3500 euro.

Zuiderzeelamp

Bewaar je persoonlijke objecten voor altijd in de Zuiderzeelamp. Deze lamp is ontworpen door het designersduo Kranen en Gille. Zij hebben dit jaar een expositie ontworpen voor het Zuiderzeemusem. Kranen/Gille waren geïnspireerd op alle rekwistieten in het depot. Het bewaren stond centraal en op basis daarvan gaven zij negen verschillende objecten een nieuw leven met deze lamp. De lamp bestaat uit een keramische sokkel met daarop een omgekeerde weckpot. In principe blijft je object voor altijd bewaard. Je kunt de lamp vanaf volgende week kopen voor 325 euro bij Kranen/Gille en Cor Unum Ceramics.

m.m.v. Daniël Verlaan en Jeannette Koenis

Auteur

Tonie van Ringelestijn (@tonie) was vanaf 1999 een van de eerste (en meest fanatieke) bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Hij werkte ook jarenlang voor kranten, persbureaus, tijdschriften, radio en tv. Sinds 1 januari 2014 is Tonie eindredacteur van Bright.nl en sinds 2015 ook van Bright Ideas.