Inhoudsopgave
    

Bright TV backstage: de gadgets
Floris Poort
door Floris Poort
leestijd: 5 min.

De kijker van Bright TV weet: er staan een hoop toffe gadgets op onze redactie. In deze editie van Bright TV backstage stellen we er aantal voor.

​Crealev CLM 1.5 Levitation Module

Magnetische levitatie blijft één van de meest magische technologische vondsten. Iedereen die bij Bright langskomt staat toch even te kijken van dit stukje Eindhovens vernuft. De zwarte magnetische schijf zweeft in het luchtledige en draait langzaam rond, en als je er zachtjes op duwt voel je zelfs wat weerstand. Het is ook mogelijk lichte spullen op het zwevende platformpje van Crealev te zetten. Op Bright Day zijn de bedenkers aanwezig met een hoverboard.

​Retrospace

De eyecatcher van de redactie is toch wel deze knalgele arcadekast van het Nederlandse Retrospace. Niet zomaar een model, maar eentje met honderden en nog eens honderden arcadegames van zo'n beetje elke arcadekast waar je als kind geld in hebt gestopt. Op de kast spelen we alles van Pacman tot Metal Slug en dankzij het moderne binnenwerk van de opvallende kast speelt alles soepel en oogt elke game fantastisch.

​MisterBrightLight

De kijker van Bright TV ziet Miriam, Merijn en Erwin regelmatig achter deze tafel staan, maar het is er niet zomaar eentje. Het bijzondere bureau van MisterBrightLight is te gebruiken als zit- maar liever als staafel. Het heeft stroom nodig, maar de makers hebben van deze nood een deugd gemaakt; onder het blad zitten drie stopcontacten. Handig!

De manier waarop je het tafelblad in hoogte te verstellen is speciaal. Vlakbij de randen van de tafel zitten sensoren, en als je met je hand naar die sensor toe beweegt gaat de tafel automatisch omlaag. Doe je je hand boven de sensor omhoog dan stijgt het blad. Ook al weet je wat er technisch allemaal gebeurt, het voelt toch een beetje alsof je een Jedi bent.

5K 27 inch iMac

Werken doen we voornamelijk aan 27 inch iMacs met een kraakhelder 5K-scherm. Dat is dus een resolutie van 5120 x 2880 pixels die je zelfs met je neus tegen het enorme scherm niet kan onderscheiden. Met zijn standaard 3,5 GHz Intel Core i5 processor en AMD Radeon R9 zijn de iMacs ruimschoots snel genoeg voor ons werk. Maar we vinden de computers bovendien gewoon erg mooi staan.

​Sonos

Omdat we met verscheidene mensen op de redactie zitten, is het wel zo fijn dat we de speakers van Sonos allemaal kunnen aansturen en geen gedoe hebben met een speaker die nog aan de computer of telefoon van een collega is gekoppeld. We hebben vijf Sonos PLAY:1-speakers staan, een grotere PLAY:5 en onder onze tv zorgt de Sonos Playbar en de Sub voor het betere geluid. De nieuwe PLAY:5 is onderweg, onze recensie volgt spoedig.

​Samsung 65 inch 7-serie 4K-tv

De ene tv is de andere niet en daarom hebben we op onze redactie een forse 65 inch Samsung UE65JU7000L staan. Met zijn scherpe 4K-scherm heerlijk om een film of serie op te kijken, die er dankzij de Peak Illumination-technologie van Samsung altijd helder uitzien. Die technologie zorgt ervoor dat heldere en donkere beelden toch tegelijkertijd goed zichtbaar op het scherm zijn te zien. Daarom is de tv ook prima geschikt om bij daglicht te fungeren als de monitor waar we tijdens ons RTL Z-programma Bright TV video's op aankondigen. 

Auteur

Floris Poort (@florispoort) begon twee jaar geleden als stagiair bij Bright. Hij bleef hangen en is inmiddels redacteur. Blogt vrijwel dagelijks op Bright.nl en bij Nu.nl. Houdt van alles met een batterij erin of stekker eraan.