Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Hollandse designfiets en stijlvol scheren
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 7 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Hasselblad H6D

De H6D-100c is de nieuwste camera van het Zweedse merk Hasselblad. Hij ziet er wonderschoon uit, maar is ook in staat enorme afbeeldingen vast te leggen. Hij heeft een 100 megapixel-sensor aan boord, evenals wifi, een touchscreen en de mogelijkheid om 4K video op te nemen. De camera mag dan ook wat kosten: 28.900 euro. Iets betaalbaarder - kuch - is de versie met 50 megapixels en zonder 4K-video: 22.900 euro.

Gouden Nintendo

Een Nintendo Entertainment System gemaakt van puur 24 karaats goud. Dat apparaat heeft Analogue gemaakt om te vieren dat de game The Legend of Zelda 30 jaar bestaat. Er zijn er tien van gemaakt en ze kosten 5000 dollar per stuk. Dan krijg je er wel een gouden Legend of Zelda-cartridge bij en hij is aan te sluiten met een HDMI-kabel. Kijk voor een uitgebreide indruk van het apparaat naar deze uitpakvideo.

NASA Graphics Standards Manual

Het boek dat NASA’s wormlogo beroemd maakte, kwam vorig jaar in het nieuws omdat twee designers het wilden heruitgeven. In het boek staat niet alleen het logo, maar geldt als een gehele stijlgids voor NASA. Het werd uitgebracht in 1975, verscheen vorig jaar als Kickstarter-project en is inmiddels voor 80 dollar te koop via deze website. Een fijne voor op de koffietafel.

Fraaie fiets uit Nederland

Mokumono klinkt buitenlands, maar het is de naam van een oerhollandse fiets, gemaakt door Bob en Tom Schiller. Moku staat voor Mokum (Amsterdam) en mono voor monocoque (de constructietechniek uit één stuk). Toch bestaat het frame van de fiets uit twee stukken aluminium die aan elkaar gepuntlast zijn. Op Kickstarter kost hij 1400 euro met acht versnellingen en 1150 euro zonder versnellingen.

Kaars laadt je mobiel op

Hoe handig het in de praktijk is, moet maar blijken, maar de Candela ziet er in elk geval fraai uit. De kaars oogt fraai in je huis en onder de kap zit een aluminium cilinder met koelribben, een buisje met voet, een oplaadbare accu en nog wat losse componenten. ’s Avonds zet je hem gezellig op tafel en als hij brandt, wordt er bio-ethanol omgezet in energie die je er via USB uithaalt. Met een tankje van 300 milliliter bio-ethanol (groene energie van planten), heb je zo’n vijf uur lang 3400 mAh stroom.

Stijlvol scheren

Het nieuwe Nederlandse bedrijf RZR is van plan een scheerset op de markt te brengen waarmee mannen weer kunnen scheren als vroeger. Het scheermes oogt heerlijk minimalistisch en is gemaakt van sterk titanium. De RZR staat nu op Kickstarter voor 90 euro. De koper krijgt 'levenslang garantie'.

Drone schiet Hollywood-beelden

De Matrice 600 is de nieuwe drone van DJI. Hij is bedoeld voor professionele filmmakers en schiet beelden van 1080p in 60fps. In het presentatiefilmpje toont DJI dat er zelfs Hollywood-blockbusters mee gefilmd kunnen worden. De DJI Matrice 600 wordt geleverd met een controller en aan boord zijn onder meer drie GPS-modules, zodat de locatie van de drone altijd bekend is. Het apparaat kost liefst 5000 dollar.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.