Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Nintendo Switch en DJI Mavic
Floris Poort
door Floris Poort
leestijd: 5 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

​Nintendo Switch

Eindelijk heeft Nintendo zijn langverwachte nieuwe spelcomputer laten zien. Het apparaat dat bekend stond onder codenaam 'NX' heet Nintendo Switch en hij komt in maart op de markt. Een bijzonder apparaat, want het is zowel een spelcomputer voor thuis als onderweg. De Switch bestaat uit een scherm. waar je onderweg of elders in huis aan weerszijden twee controllerhelften op han schuiven. Wil je op tv gamen dan haal je de controller van het scherm, en zet je dat in een speciaal dock. De prijs en specificaties zijn nog onbekend. (Lees ook ons commentaar: Nintendo Switch: eigenzinnigheid als kracht)

​DJI Mavic Pro

DJI maakt al een aantal jaar uitstekende drones waar zowel professionals als consumenten mooie beelden mee schieten. Tot nu toe had je voor zo'n drone een hele rugzak nodig, de Mavic Pro is echt vele malen kleiner en dat zonder veel in te leveren op beeldkwaliteit. De vier propellerarmen van de Mavic zijn in te klappen, waarna de drone nog geen 20 centimeter lang is, en 8,3, bij 8,3 centimeter en weegt 743 gram, en past dus gewoon in elke rugzak bij je andere spullen. Mavic vliegt met snelheden tot 65 kilometer per uur en heeft een gestabiliseerde camera die foto's in 12 megapixels maakt, en video in 4K. De Mavic wordt vanaf 21 oktober geleverd voor 1.199 euro.

Fujifilm X-T2

Fuji gooit de afgelopen jaren hoge ogen met camera's die een prachtig retro design combineren met uitstekende beeldkwaliteit en veel vrijheid met analoge knoppen. De Fuji X-T2 is de nieuwste telg in de X-serie met handzame, krachtige spiegelloze camera's. De X-T2 heeft prettige metalen draaiknoppen voor sluitertijd, belichting en ISO, waardoor je die tijdens het schieten zelfs op de tast snel kan bijstellen, bovendien kunnen ze makkelijk op slot. De X-T2 heeft dezelfde geprezen elektronische zoeker waar voorgaande modellen ook mee zijn uitgerust, die op 60 of zelfs 100 beeldjes per seconden kan draaien. De autofocus is sneller en de camera is uitgerust met een 24.3-megapixel APS-C X-Trans sensor. Gebundeld met een 18-55mm (f/2.8 - 4) lens kost de Fuji X-T2 1.999 euro.

MAG-LEV Audio

De zwaartekracht is designtechnisch gezien niet altijd even mooi, en gelukkig zijn er daarom magneten. De MAG-LEV Audio laat je vinyl zwevend tegen de naald draaien en hoewel dat misschien niet beter klinkt, ziet het er wel een stuk beter uit dan een normale platenspeler. Op Kickstarter is de bijzondere platenspeler met nog een maand te gaan al ruim over zijn streefbedrag heen en komt er dus sowieso. Wie 'm wil betaalt op Kickstarter 880 dollar, en krijgt het apparaat naar verwachting in september 2017.

iPhone-skin: ontplofte Note 7

Met Halloween voor de deur is het misschien ook een leuk idee om niet alleen jezelf maar ook je telefoon te verkleden. En wat is er enger dan een ondode Note 7 die na zijn verbranding weer tot leven is gekomen? Met deze skin ziet je iPhone er net zo uit als een ontplofte Note 7. Kost 24,99 dollar.

Auteur

Floris Poort (@florispoort) begon twee jaar geleden als stagiair bij Bright. Hij bleef hangen en is inmiddels redacteur. Blogt vrijwel dagelijks op Bright.nl en bij Nu.nl. Houdt van alles met een batterij erin of stekker eraan.