Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Orpheus en OKO
Tonie van Ringelestijn
door Tonie van Ringelestijn
leestijd: 6 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Droom voor audiofielen

De exclusieve Orpheus-koptelefoon van Sennheiser is gemaakt voor audiofielen. Tien jaar lang werd er aan de koptelefoon gewerkt, om het geluid precies goed te laten klinken. De Orpheus is aangesloten op een buizenversterker met acht buizen, die verwerkt is in een handgemaakte kist van marmer. Het marmer is afkomstig uit het Italiaanse Carrara, waar de kunstenaar Michelangelo ook altijd zijn marmer haalde. Voor een optimale geluidservaring zitten er in de oorschelpen van de koptelefoon nog extra versterkers, om enige verzwakking van het geluidssignaal in de kabels te compenseren. De Orpheus heeft een geluidsfrequentie van 8 hertz tot meer dan 100 kilohertz, dat is een veel groter bereik dan het menselijk oor. De prijs is slikken: 50 duizend euro. Jaarlijks zullen er maar 250 exemplaren gemaakt worden. Merijn van Bright TV testte de Orpheus al.

Tag meets tech

Tag Heuers nieuwe Carrera Connected is een luxe smartwatch in een klassiek jasje. Het ontwerp is gebaseerd op de bejubelde Carrera-reeks van de Zwitserse fabrikant. Het horloge is volledig van titanium en te personaliseren met extra bandjes in de kleuren rood, blauw, wit, oranje, groen en geel. De smartwatch werkt met Android Wear, zijn ronde display is voorzien van saffierglas en hij is spatwaterdicht. Deze 'Rolex onder de smartwatches' kost 1350 euro.

Geluk bij een ongeluk

De Minim+Aid Emergency Kit is een compacte kit voor noodgevallen, gemaakt als antwoord op de verwoestende aardbeving in Japan in 2011. Alles wat je nodig hebt bij noodgevallen zit verwerkt in een lichte, aluminium buis. Zoals: gereedschap, een regenjas, een fluitje, een radio, een oplader voor je USB-apparaten en een lamp. Allemaal weggestopt in de kit die in een paraplubak past. Met een afneembare riem is de buis gemakkelijk over je schouder mee te dragen. Als je dan een keer moet overleven in een noodsituatie, kan dat tenminste in stijl. De Minim+Aid Emergency Kit is volgend jaar te koop, prijs nog onbekend.

Vederlichte e-velo

De witte, minimalistische OKO 2-fiets lijkt zo uit de scifi-film Oblivion te komen. De OKO 2 is een superlichte e-bike van het Deense Biomega. De fietsenfabrikant werkt voor zijn designfietsen samen met bekende ontwerpers. Het ontwerp van de OKO-fiets komt van de Deense ontwerpstudio KiBiSi. De OKO 2 is gemaakt van carbon, waardoor hij heel licht is. De elektromotor zit verwerkt in het frame, daardoor blijf het minimalistische karakter behouden. Op een volle accu kun je tussen de 45 en 65 kilometer ver komen en met een maximum snelheid van 25 kilometer per uur kun je er ook nog snel komen. Voor 1999 euro mag je er zelf op rijden.

Zachte hoes voor iPad Pro

Bij een iPad voor designers hoort een sleeve voor designers. Deze handgemaakte slim-fit hoes van Hard Graft is een elegante bescherming voor de iPad Pro. De hoes is gemaakt uit vilt van Duitse schapen en met aan de bovenkant een houdertje voor de Apple Pencil, uit Toscaans leer gesneden. Nog deze maand te koop voor 128 euro. 

Swiss Sounds

De nieuwste speaker van het Zwitserse audiomerk Vonschloo, de L242, zit in in een behuizing van cement. Het ontwerp werd bedacht door de designstudio uit Zürich en is gebaseerd op een traditionele, Zwitserse hoorn, de Folle of 'melktrechter'. De bijbehorende kabels zijn van goud en contrasteren mooi met de stoere behuizing. De ontwerpers wilden dat de speaker er van alle kanten mooi uitziet, en dat is ze gelukt. Dit is een speaker die je het liefst midden in je kamer zet. De Vonschloo L242 kost 2650 euro.

Satechi Macbook usb-hub

In de nieuwe Macbook van Apple zit maar één poort. Opladen en het overzetten van bestanden gebeurt allemaal via de USB C-poort aan de zijkant. Een lust voor het oog van de minimalist, maar soms beperkend in het dagelijks gebruik. Er is namelijk voor veel apparaten nog geen USB-C aansluiting beschikbaar, bovendien is er maar één poort. Tegelijkertijd je laptop opladen en foto's uploaden zit er dus nog niet in. Satechi's Macbook USB-hub verlost je van deze kwelling. De aluminium hub heeft drie USB 3.0-poorten en een ingang voor SD en MicroSD-kaartjes. Helaas zit er geen USB C-poort in de hub, dus als je je laptop wilt opladen moet je de hub er alsnog afhalen. De hub is verkrijgbaar in zilver, goud en grijs, de kleuren die matchen met de MacBook. Hij kost 34,99 euro.

Auteur

Tonie van Ringelestijn (@tonie) was vanaf 1999 een van de eerste (en meest fanatieke) bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Hij werkte ook jarenlang voor kranten, persbureaus, tijdschriften, radio en tv. Sinds 1 januari 2014 is Tonie eindredacteur van Bright.nl en sinds 2015 ook van Bright Ideas.