Inhoudsopgave
    

Grand Gear: platenspeler en Plooi
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 6 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Platenspeler anno nu

Muziek streamen of daadwerkelijk draaien is niet langer een keuze met de Trntbl-platenspeler van Vnyl. Het chique apparaat (zeker de zwart met gouden variant) laat je platen afspelen, waarbij hij het nummer dat je draait herkent en op social media kan plaatsen. Via de Tune In-functie laat je via Spotify aan vrienden weten welke lp je draait en audio is draadloos af te spelen naar Sonos-, Airplay- en Bluetooth-speakers. Hij is er ook in het wit, bij Vnyl te preorderen voor 350 dollar.

Koffiewekker

Is een wekker niet genoeg om je ogen te openen in de ochtend? Met de Barisieur staat er direct een verse kop koffie voor je klaar. Dit apparaat is namelijk een wekker en koffiezetapparaat ineen. In het walnoothouten frame is zelfs plek voor suiker en melk - hoef je daar ook niet eerst je bed voor uit. Voorlopig is de Barisieur een concept, maar er wordt aan gewerkt om hem voor 200 á 250 Britse pond op de markt te brengen.

Fraaie luchtkwaliteitmeter

We meten tegenwoordig van alles. Wat de temperatuur is, hoeveel we bewegen en of we genoeg water drinken. Maar de luchtkwaliteit wordt wat vergeten. Vreemd eigenlijk, want dat adem je wel in en beïnvloedt je gezondheid. Met de Jacob Jensen Air Quality Monitor wordt van alles gemeten. Niet alleen temperatuur, maar het gehele klimaat in huis. Brandt er een groen lampje, dan is het goed, bij rood kun je beter even een raam openzetten. Oogt strak, kost zo’n 255 euro in de preorder.

Nexus-case van Jeff Koons

Kunstenaar Jeff Koons heeft een gelimiteerd aantal cases voor de Nexus 5X en 6P gemaakt, die in de VS worden verkocht via Google Editions. De case voor de smartphones zijn er in drie varianten met sculpturen uit Koons’ Gazing Ball-serie. Met de case komt interactieve artwork die je op het scherm kunt bekijken. Dansers in beeld spelen 28 momenten uit balletklassieker Het Zwanenmeer na.

Rugzak met elektrisch skateboard

Misschien wel handiger dan een vouwfiets, deze rugzak. De Movpack is uit te klappen tot elektrisch skateboard, waarmee je zonder te steppen door de stad kunt rijden. Aan boord is Bluetooth, met ondersteuning voor telefoontjes en het gebruik van Siri of Google Now. Verder heeft het board lampen voor in het donker, gps en kun je apparaten opladen aan de accu van het apparaat via de usb-poort. De Movpack kan maar liefst 32 kilometer per uur, hij staat voor 600 dollar op Indiegogo.

Met één druk op de knop in de Plooi

Van Belgische makelij, deze Plooi-fiets. Opvallend aan deze vouwfiets is niet alleen zijn fraaie ontwerp, maar vooral ook de mogelijkheid om hem met een druk op de knop in te klappen. Verder aan boord is een elektrische motor met accu, waarmee je 15 kilometer ondersteund kunt fietsen. De fiets is vanaf juni 2016 te koop via de website van Boonen Design Studio voor 2990 euro. 

Onderzeedrone

De SeaDrone is precies wat de naam doet vermoeden: een drone voor in het water. Hij is bedoeld om vissers te laten zien wat er in het water gebeurt, maar je zou er ook films mee kunnen maken, want de SeaDrone streamt alles in HD. Hij is wel aan de prijs: vanaf 2699 dollar.

Telefoonoplader met lamp

De BaseLantern is een externe accu voor je smartphone met een ingebouwde lamp, voor als je ‘s avonds laat buiten zit of naar een festival gaat. Volgens de makers is hij gemakkelijk mee te nemen dankzij het kleine formaat. Via een smartphone-app regel je niet alleen de lichtsterkte, maar ook de kleur van de lamp. De BaseLantern komt er in twee versies, met 7800mAh of 12000mAh. De oplaadlamp kost vanaf 79 dollar op Kickstarter. 

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.