Inhoudsopgave
    

Video Vault: The Last Steps en Lost Boy
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 35 min

Eens in de maand verzamelen we de beste online video's voor je. Ben je meteen weer bij.

De mens zette zijn eerste stappen op de maan in 1969. Drie jaar later gingen er voor het laatst astronauten heen met de Apollo 17. Aan boord: Eugene Cernan, Ronald Evans en Harrison Schmitt. In deze video wordt de reis schitterend samengevat in 20 minuten door regisseur Todd Douglas Miller. Met nieuwe en gerestaureerde beelden en spannende muziek.

Brad Bird is een legende in de animatiewereld. Niet alleen maakte hij The Iron Giant, hij stond ook aan het roer bij Pixars The Incredibles en Ratatouille. De Nederlander Kees van Dijkhuizen nam audiofragmenten van Bird die over animatie vertelt en combineerde die met prachtige beelden uit zijn films. Dat levert een fraai kijkje in de keuken op.

Lost Boy is een korte proof-of-concept film van regisseurs Ash Thorp en Anthony Scott Burns. In deze sci-fi short, die er bijzonder fraai uitziet, wordt een dystopische toekomst geschetst. Voor de film werd inspiratie gehaald uit Amerikaanse actieklassiekers en Japanse samuraifilms.

SuperHyperCube is één van de eerste virtualreality-games voor de PlayStation VR. Elk level probeer je blok zo te draaien dat hij door een gat past wat op je af komt. De puzzelgame was maar liefst zeven jaar in de maak. De ontwikkelaars vertellen hoe het project tot stand kwam vanuit een idee gebaseerd op retrogames en arcadekasten.

Er worden door grote bedrijven en ruimteorganisaties plannen gesmeed om naar Mars te gaan. Vox zet in deze video zeven manieren op een rij waarop naar Mars gaan kan leiden tot een pijnlijke dood. Het filmpje spreekt bijvoorbeeld van stralingen en materiaalfalen en dat mooie animaties en videobeelden.

Ex-Mythbuster Adam Savage gaat voor zijn YouTube-kanaal Tested langs bij Peter Jackson (Lord of the Rings). De regisseur heeft een enorme collectie filmprops. Savage is vooral geïnteresseerd in één object van Jackson, een origineel HAL9000-paneel uit de Kubrick-film 2001: A Space Odyssee.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.