Inhoudsopgave
    

Grand Gear: 20 jaar Apple-design
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 6 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Designed by Apple in California

Apple heeft een fotoboek uitgebracht met fraaie plaatjes van zijn productdesign in de afgelopen twintig jaar. Van de iMac tot de Apple Pencil, alles staat op de 450 foto’s die het boek rijk is. Het boek met harde kaft komt er in klein formaat (260 bij 324 mm) en groot formaat (330 bij 413 mm). In Nederland is hij niet te koop, wel via onder meer de Duitse site van Apple. De kleine kost 199 euro, de grote 299 euro.

Noordung Angel

Van deze elektrische fiets worden er slechts 15 gemaakt, vandaar het unieke prijskaartje van 8000 euro. De Noordung Angel Edition wordt handgemaakt en naast zijn opvallende ontwerp is de fiets ook multifunctioneel. De accu wordt niet alleen voor trapondersteuning gebruikt, maar er is ook een USB-aansluiting om gadgets op te laden en op de buis zit een afneembare bluetooth-speaker.

Suprella Pro

De paraplu van de Berlijnse startup Suprella lijkt op een gewone paraplu, maar dan net iets anders. Hij opent 'andersom'. Of juist op de goede manier, want hierdoor zou de Suprella Pro twee keer sterker zijn en bij het inklappen word je minder nat. De paraplu kost 45 euro.

Marshall Mid Bluetooth

Marshall heeft een nieuwe on-ear koptelefoon die werkt met bluetooth: de Marshall Mid Bluetooth. Hiermee wil je gezien worden en de koptelefoon heeft een handig rond knopje die je in verschillende richtingen kunt duwen om bijvoorbeeld volume te verhogen of om te pauzeren. Helemaal interessant is dat de koptelefoon ruim 30 uur aan speeltijd belooft op een volle acculading. Hij kost 199 euro.

OnePlus 3T

Vanaf 28 november is de OnePlus 3T te koop. Het betreft hier een nieuwe versie van de OnePlus 3, met de nieuwe Snapdragon 821-chip die ook in de Google Pixel zit. Verder heeft hij 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslagruimte. De frontcamera heeft nu evenveel megapixels als de camera op de achterkant: 16 megapixels. De accu is van 3000 naar 3400mAh gegaan. Hij kost 439 en is daarmee 40 euro dan het vorige model.

Surface Studio

Microsofts nieuwe computer is de all-in-one Surface Studio met kantel en aanraakgevoelig scherm van 28 inch. Hij ziet er niet alleen fraai uit, maar is ook krachtig dankzij een GeForce 980M grafische kaart, 32GB aan werkgeheugen en een 2TB hybride harde schijf. Interessant voor kunstenaars en ontwerpers is dat het scherm bijna plat kan, zodat er met de Surface Pen op te tekenen is met nauwelijks vertraging. Ook is er de Surface Dial, een soort hockeypuck die je in combinatie met het scherm kunt gebruiken door eraan te draaien, bijvoorbeeld om terug te spoelen in video’s of om kleuren te kiezen of te bladeren. De computer kost 2999 dollar.

Loupedeck

Loupedeck is een controller voor het bewerken van foto’s. Het apparaat lijkt op een mixer voor DJ’s, maar je past dingen aan als contrast, helderheid en schaduwen met de knoppen en wieltjes in het Adobe-programma Lightroom. Dat moet ergonomischer en intuïtiever werken dan muis en toetsenbord. De Loupedeck is nu te bestellen via Indiegogo voor 229 euro.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.