Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Zwevende plant en Today-klok
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 8 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Zwevende plant

Fleur je huis eens op met een plant. Een zwevende plant, beter gezegd, want het Kickstarter-project Lyfe toont hoe mooi dat eruit ziet. Zagen we eerder al de zwevende bonsaiboom, met dit nieuwe project kun je elke (niet te zware) plant laten zweven. Er is een eiken platform met een witte houder en via twee sterke magneten blijft de plant in de lucht. Lyfe kost 200 dollar op Kickstarter, hij wordt in september geleverd.

Today-klok

De enorm minimaal ogende klok laat de tijd zien met slechts één wijzer. Die maakt eens in de 24 uur een volledige rotatie. De Today-klok is gemaakt door filmmaker Scott Thrift. Het apparaat moet er voor zorgen dat je anders gaat nadenken over het begrip tijd. De achtergrond van de klok is een verkleurd scherm dat aangeeft in welke periode van de dag je bent. Today staat nu op Kickstarter voor 118 dollar. In december wordt hij beleverd.

Fiets met 'zwevend' zadel

De Belgische architect Pierre Lallemand heeft samen met Ridley Bikes een fiets ontworpen. De Ecce Opus lijkt een stuk te missen, met een zadel dat 'zweeft' op het frame boven het achterwiel. De Opus is er in verschillende smaken. Zo komen er houten modellen en zijn er twee carbon-varianten. De prijzen zijn niet mals: ze beginnen bij 9.500 euro voor carbon en de duurste Opus van hout is 18.000 euro.

Bowers & Wilkins Burberry

Bowers & Wilkins staat bekend om zijn hoogwaardige audioproducten. Nu heeft het bedrijf een bluetooth-speaker gemaakt, samen met modemerk Burberry. Het is een update van de T7 bluetooth-speaker die B&W al had. De 'T7 Gold Edition' ondersteunt hoogwaardige audio en gaat 18 uur mee op een volle acculading. Hij wordt geleverd met een Burberry-hoes in zwart leer of bruin suede. Goedkoop is-ie niet: 995 dollar.

Ultieme reisrugzak

Op zoek naar een fraaie rugzak voor op reis? Misschien is de Travel Pack iets voor je, van de startup Aer. Het betreft hier een rugzak die je groter of kleiner kunt maken dankzij verschillende lagen die je eraan of eraf ritst. De Aer Travel Pack biedt met 33 liter genoeg ruimte voor kleding en laptop en meer. Hij staat op Kickstarter voor 184 dollar inclusief verzendkosten. De tas wordt rond november geleverd.

Zonnebril met speakers

Een zonnebril met koptelefoon is niet altijd de beste combinatie qua comfort. Zungle, een startup uit Los Angeles, heeft een slimme zonnebril gemaakt die dat oplost. De bril heeft bluetooth aan boord waarmee je hem aan een smartphone koppelt. Via de poten bij je oren wordt audio vervolgens direct je oren in gezonden, terwijl je nog wel de omgeving kunt horen. De bril heeft een 300mAh-accu waarmee je tot vier uur muziek kunt luisteren. De Zungle Panther, zoals de zonnebril heet, is op Kickstarter te bestellen voor 89 dollar met een verwachte levering in december.

Minimalistische docks

Het designbureau Layer komt met 'Charge Tray', gemaakt door Benjamin Hubert. Het gaat om een aantal verschillende bakken van keramiek, met een speciale ruimte om je apparaten draadloos op te laden. Met het dock berg je jouw spullen op een fraaie manier op één plek in huis op.

VW Kever: de Lego-editie

De Volkswagen Kever is een enorm bekend automodel, dat je binnenkort op schaal in huis kunt hebben. Je moet 'm dan wel zelf in elkaar zetten, want het betreft hier een nieuw Lego-pakket. De set bestaat uit 1167 onderdelen en kost rond de 100 euro als hij begin augustus verschijnt. Onder de motorkap vind je een 4-cilinder luchtgekoelde motor en op dak is ruimte voor een Lego-koelbox en -surfplank. De auto is 15 cm hoog, 29 cm lang en 12 cm breed.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.