Inhoudsopgave
    

Welkom bij Bright Ideas 2.0
Erwin van der Zande
door Erwin van der Zande
leestijd: 2 min

We slaan een nieuwe weg in voor ons webmagazine. Met ingang van deze editie is Bright Ideas voortaan gratis toegankelijk voor iedereen. Daar worden we allemaal wijzer van.

Bright Ideas ging van start op 1 april 2014, als opvolger van het papieren Bright Magazine. Daarmee is dit webmagazine ruim 2,5 jaar een betaalde uitgave geweest. Met alle aandacht en tijd die de nieuwssite Bright.nl (sinds 2005), het televisieprogramma Bright TV (in zijn tweede seizoen op RTL Z en RTL 7), het techfest Bright Day (10 duizend bezoekers op de zesde editie) en onze socialemediakanalen tegenwoordig opeisen, moeten we erkennen dat we 'Ideas' niet langer naar behoren kunnen uitgeven in zijn huidige vorm.

Schrik niet, we stoppen niet met Ideas. We verwijderen de betaalmuur van Bright Ideas, zodat we voortaan iedereen kunnen bedienen met verdieping over vernieuwing. Ideas gaat verder als gratis online bijlage naast Bright.nl. Deze 68e editie is de eerste vrijtoegankelijke. Daarna volgt een korte winterstop voor de feestdagen, waarna we op vrijdag 13 januari de draad weer oppikken. Alle betalende abonnees zijn al op de hoogte gebracht en zijn getrakteerd op een passende compensatie. We zijn ze dankbaar voor hun steun.

4all

Abonnees konden al artikelen delen met iedereen, maar nu kan iedereen dat dus doen. In deze laatste editie van 2016 vind je ons jaaroverzicht, de Bright 25, met de meest toonaangevende trends en trendsetters in tech. We kijken daarnaast naar de dark side van big data, naar elektrische deelauto's in Utrecht die worden opgeladen met zonne-energie, de gevaren van stemmen via internet bij de verkiezingen, en de eerste mixedreality-headset voor iPhones. Namens de hele crew van Bright wens ik je fijne feestdagen en veel geluk en gezondheid in 2017!

Auteur

Erwin van der Zande (@evdz) is de bedenker en hoofdredacteur van Bright. Hij heeft een zwak voor tech en een neus voor trends. Erwin woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.