Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Rogue One-jassen en platenkast
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 6 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Mixedreality-headset voor iPhones

Startup Occipital komt met de Bridge. Met deze headset voor iPhones wordt niet alleen de virtuele wereld aan dragers getoond, maar ook de echte omgeving waarin hij of zij zich bevindt. Dat gebeurt dankzij de Structure Sensor van Occipital. Deze sensor zit op de headset en brengt je kamer in kaart. Daarmee loop je niet meer tegen objecten aan. Ook kan de headset met AR-toepassingen overweg. Je ziet dan de omgeving helemaal met virtuele elementen erin geprojecteerd. De headset gaat 400 dollar kosten en is op de site van Occipital te bestellen.

Rogue One-jassen

Amerikaanse kledingwinkel Columbia heeft Star Wars-jassen uitgebracht, geïnspireerd op de nieuwe film Rogue One. Zo kwamen er 'rebellenjassen' voor mannen en vrouwen en een een Imperial Death Trooper-jack. Daarmee ga je in stijl naar de bioscoop. Goedkoop zijn ze niet met prijzen van 400 tot 500 dollar, maar toch verkochten de jassen snel uit.

Turbojet-koffiezetapparaat

Altijd al een koffiezetapparaat willen hebben dat anders is dan anderen? De Aviatore Veloce Turbojet 100 heeft niet alleen een stoere naam, maar ook een stoer uiterlijk. Namelijk in de vorm van een straalmotor. Hoe sterk de koffie is, is niet bekend. Evenals de prijs. Op de website van maker Superveloce staat geen bedrag - vaak betekent dat dat iets heel duur is.

Samsung Gear S3-smartwatch

De Samsung Gear S3 is inmiddels op de markt verschenen, in drie edities: de Frontier (steviger, voor actievelingen), de Classic (als luxe-horloge te dragen) en de BALR-editie (met een lederen horlogeband en gevlochten armband). Fijn aan de Gear S3 is de ring rond het scherm waarmee je door menu's navigeert, verder is de smartwatch van Samsung voorzien van een 1,3 inch Super AMOLED-scherm met krasbestendig Gorilla Glass SR+. Voor de Frontier en Classic betaal je 399 euro, de BALR-variant is honderd euro duurder.

Platenkast met draaitafel

Het nieuwe dj-meubel van de Duitse ontwerper David Kornmann is een kast waar je elpees in bewaart, met bovenop een volledige dj-set. Hij heet de Com.Four, heeft een jaren '60 uitstraling en biedt ruimte voor zo'n 350 platen. De kast is uit te breiden met laptop clip en twee speaker-stands. De Com.Four kost 2190 euro, maar reken er maar 299 euro bij voor de verzendkosten.

Limited edition turntable

Geen zin in een complete kast, maar wil je gewoon een fraaie platenspeler? De Runwell Turntable van Shinola is er volgens de makers voor de echte audiofielen, die 'gemakkelijk te gebruiken is voor elke muziekliefhebber'. De plaat wordt door een riem gedraaid. De oplage is nogal gelimiteerd: er worden er 500 van gemaakt en een exemplaar kost 2500 dollar.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.