Inhoudsopgave
    

Grand Gear: Classic NES en BoseBuild
Tonie van Ringelestijn
door Tonie van Ringelestijn
leestijd: 6 min

In Grand Gear selecteren we maandelijks de mooiste nieuwe spullen voor je. Spullen die je bij het zien van de foto's in je handen wilt voelen.

Bose-speaker om in elkaar te knutselen

De Speaker Cube, een kubusvormig Bluetooth-speakertje, is het eerste product van BOSEbuild, de afdeling van Bose die apparaten gaat aanbieden die gemakkelijk zelf in elkaar zijn te zetten. Daarmee hoopt het bedrijf kinderen te enthousiasmeren voor wetenschap, technologie en ontwikkelen. De Speaker Cube is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Zij kunnen de speaker helemaal zelf in elkaar zetten, met hulp van een bijhorende iOS-app. Daar wordt stap voor stap uitgelegd hoe de onderdelen in elkaar geklikt moeten worden. Daarna werkt de speaker meteen. Hij kost 149 dollar. Het is nog niet bekend wanneer de speaker in Nederland verkrijgbaar is.

4K in 360 graden

De nieuwe 360-graden-camera van 360fly heeft een resolutie die vier keer zo hoog is als zijn voorganger. De 4K-camera is eind deze maand verkrijgbaar in Nederland en gaat 699 euro kosten. Net als zijn voorganger is de nieuwe camera voorzien van Bluetooth en ingebouwde wifi. De camera van 360fly is waterproof tot bijna tien meter diepte en heeft een batterijduur van anderhalf uur. Bekijk ook onze Uitpakparty van de eerste 360fly. Eerder in Bright Ideas: Hoe je de beste 360-graden-video's maakt.

Draadloze headset met lange accuduur

Het grootste nadeel van Bluetooth-koptelefoons met actieve noise-cancelling is dat je ze regelmatig moet opladen. Sennheisers nieuwe PXC 550 heeft een accu die het liefst 30 uur volhoudt als je noice-cancelling gebruikt (en 20 uur bij draadloos luisteren). De PXC 550 heeft ook drie microfoons die handsfree bellen verbeteren. De PXS 550 is te bedienen via touchpads op de oorschelpen. Hij kost 399 euro.

Nintendo Classic Mini: terug naar NES

Nostalgie verkoopt en dat weet Nintendo als geen ander. Het Japanse bedrijf introduceert in november een kleine spelcomputer met het ontwerp van de klassieke NES. Op de Classic Mini staan 30 klassieke games voorgeïnstalleerd. De controller lijkt ook op die van de NES uit de jaren 80. De Classic Mini heeft een hdmi-aansluiting voor aansluiten op tv's, maar verdere technische details over de spelcomputer ontbreken nog. Onder de meegeleverde games zijn onder meer Mario Bros, Pac-Man, Donkey Kong en The Legend of Zelda. De prijs is momenteel nog niet bekend.

Actiecamera voor duikers

De nieuwe actiecamera voor duikers Octospot filmt zonder case tot 200 meter diepte. Dat is vijf keer dieper dan de GoPro Hero 4. Hij is te gebruiken met handschoenen en heeft een eenvoudige bediening met een draaibare menuknop. De Octospot filmt in 4K en past automatisch de witbalans aan op basis van de druk. De camera logt de diepte en temperatuur tijdens de opnames. Hij is geschikt om op elke duikbril te monteren. De camera is te koop op Kickstarter voor 429 dollar en wordt in januari 2017 geleverd.

Nest-camera voor buiten

Na een camera voor binnenshuis komt Nest nu met de Nest Cam Outdoor: een weersbestendige beveiligingscamera voor buiten. Met de full-hd-camera met 130 graden kijkhoek kun je de omgeving van je huis 24 uur per dag in de gaten houden. Met een magneetje is de kijkrichting van de camera makkelijk aan te passen. De Nest Cam Outdoor is dit najaar te koop voor 199 dollar. De europrijs nog niet bekend.

Auteur

Tonie van Ringelestijn (@tonie) was vanaf 1999 een van de eerste (en meest fanatieke) bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Hij werkte ook jarenlang voor kranten, persbureaus, tijdschriften, radio en tv. Sinds 1 januari 2014 is Tonie eindredacteur van Bright.nl en sinds 2015 ook van Bright Ideas.