Inhoudsopgave
    

Video Vault: Holorama en Rebel Scum
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 21 min

Eens in de maand verzamelen we de beste internetvideo’s voor je. Ben je meteen weer bij.

Een filmscène die als een theaterstuk bij je thuis is te zien. Dat is Holorama. De makers Jeff Desom en Oli Pesch maakten miniatuurversies van beroemde filmsets en projecteerden daar hologrammenversies van de acteurs op. Dat levert een bijzonder werk op.

De aarde verloor deze week een wereldster: David Bowie. Vox herinnert Bowie aan de hand van negen nummers die samples gebruiken van zijn liedjes. Het is misschien wel de beste manier om duidelijk te maken hoeveel invloed 'starman' op de muziekwereld en muzikanten heeft gehad.

Van Ziggy Stardust naar SpaceX. Onlangs slaagde het ruimtebedrijf van Elon Musk erin om een Falcon 9-raket te laten landen nadat hij terugkeerde uit de ruimte. Dit nieuwe filmpje laat zien hoe dat ging, gaaf gemixt met beelden achter de schermen, commando’s vanuit de lanceerbasis en een toffe soundtrack. Geen juichende Elon Musk, helaas.

Gemaakt door fans, deze officieuze Star Wars-film Rebel Scum. In de video van 9 minuten ga je naar de ijsplaneet Hoth, waar een neergehaalde Rebel-piloot een gewonde soldaat van de tegenpartij treft. De onafhankelijke filmstudio Blood Brother Cinema heeft de setting juist, de kleding juist en voegt daar ouderwetse fraaie stopmotion aan toe voor voertuigen en drones.

Naar schatting zijn er 24 miljoen internetverslaafden in China. Inmiddels wordt het zelfs Electronic Heroin genoemd. En net als die drug worden Chinezen ook voor deze verslaving naar een kliniek gestuurd. In dit filmpje zie je hoe het eraan toegaat, het lijkt wel een legerbasis.

We hebben gezien hoe virtual reality gaming kan veranderen, maar ook voor sport kan het voor een revolutie zorgen. Wired toont hoe VR gebruikt kan worden in American Football. Met zo’n headset lijkt het alsof je écht op het veld staat. Dat zal belangrijk worden in virtuele training voor de wedstrijd.

Animatiefilms met computerbeelden hebben zichzelf de afgelopen jaren wel bewezen in de bioscopen. Denk aan films van Disney, Pixar en Dreamworks. Maar klassieke animatie, met handgemaakte tekeningen en stopmotion-video, bestaat nog steeds. Monocle Films reisde af naar verschillende landen (waaronder Nederland) om beoefenaars van de oude kunsten op te zoeken.

Engadget gaat zitten met Hyperloop-ceo Rob Lloyd zitten om het over de Hyperloop te hebben. Dit vervoersmiddel voor personen of vracht moet supersnel (1200 kilometer per uur) door een buis schieten en heel energiezuinig werken. In het interview kom je meer te weten over belangrijke vragen, bijvoorbeeld: is er een toilet aan boord?

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.