Inhoudsopgave
    

Video vault: Batman IRL en foto’s van golven
Rutger Otto
door Rutger Otto
leestijd: 26 min

Eens in de maand verzamelen we de beste online video's voor je. Ben je meteen weer bij.

Een bijzondere video over het fotograferen van golven in Lake Erie in Canada, waar het water wild en onstuimig is. Golven botsen tegen elkaar op, waardoor hoge 'vloeibare bergen' ontstaan. Fotograaf Dave Sandford betreedt het gevaarlijke meer terwijl het ijskoud is en stormt om prachtige foto's te maken.

Een kunstenaar aan het werk zien heeft altijd iets bijzonders. Zo ook in het geval van Alan Williams, die diepzeemonsters maakt van (veelal) gerecycled metaal. Zo vervormt de kunstenaar uit het Britse Brighton dagelijkse voorwerpen zodanig dat het bijzondere sculpturen worden.

Wie Robocop gezien heeft, kent de robot ED-209. De eigenaren van YouTube-kanaal Ghostlight besloten om de robot helemaal zelf na te maken in een soort exoskelet. Zodanig dat iemand er daadwerkelijk mee kon lopen. In de video kun je maken hoe de robot ontstond en in elkaar werd gezet. Van karton en metaal. Stukje bij beetje komt ED-209 tot leven.

Ruim twee kilometer onder de Canadese stad Ontario bevindt zich een laboratorium: SNOLAB. Hier onderzoeken wetenschappers donkere materie. Een cameraploeg van Vice mocht een kijkje nemen in het lab en maakte deze korte documentaire over de mensen die diep onder de grond naar sporen van het begin van het universum zoeken.

Lossless Creative maakte een prachtig filmpje over de 'real life Batman'. Deze man uit het Canadese Brampton heeft een complete Batman-outfit mét gadgets én BatMobile waarmee hij de straten op gaat om de stad veilig te houden. In dit video-interview vertelt deze anonieme beroemdheid wat Batman voor hem betekent. 

In deze korte video zien we de kunstenaar George Rocha. Hij verzamelt oude skateboards en maakt er nieuwe van. In het filmpje zien we hem aan het werk, toont hij zijn skatebowl in de achtertuin en zien we een glimp van zijn leven als oude skater.

Auteur

Rutger Otto (@RTGR89) houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.