Inhoudsopgave
    

Bright TV Backstage: het museum
Floris Poort
door Floris Poort
leestijd: 5 min

De studio van Bright TV staat niet alleen vol moderne gadgets, maar mag met elektronica uit het verleden, bijzonder speelgoed en andere hebbedingetjes ook best een klein museum heten.

Hasbro/Kenner Star Wars Power of the Force 2

Op verschillende kasten van onze redactie staat een collectie Star Wars-toys van Hasbro/Kenner. Waar Hasbro één van de grootste speelgoedmakers ter wereld is, kwam Kenner als eerste met een populaire lijn Star Wars-actionfigures. Wie poppetjes of voertuigen uit de eerste lijn nog in de verpakking heeft, kan daar ondertussen dik aan verdienen. Op onze redactie staat de zogenoemde Power of the Force 2-lijn, uitgebracht tussen 1995 en 2000, toen de eerste Star Wars-revival begon.

​Hierboven zien we natuurlijk onmiskenbaar de Millennium Falcon en de X-Wing. Iets minder bekend is misschien de Slave I van bounty hunter Boba Fett.

​Een AT-AT Walker, die we onder meer uit Star Wars V: The Empire Strikes Back kennen, waar ze op sneeuwplaneet Hoth rondliepen. Daaronder Luke en Ben Kenobi in een Landspeeder, met op de achtergrond een TIE Fighter. 

Hieronder zie je ondertussen een Stormtrooper op een 74-Z speeder bike, op Endor gebruikt om Luke te achtervolgen. En daar weer onder de TIE Advanced x1, waar Darth Vader in rondvloog.

Little Printer

​De Little Printer leek in 2011 een ontzettend tof idee: een klein printertje dat allerlei handige dingen zoals het weerbericht en je boodschappenlijstje kan uitdraaien. Aantrekkelijk met zijn gezichtje, dat na elke printbeurt weer glimlachend terugkeert. Drukt af op hetzelfde papier als kassabonnetjes, maar door een gebrek aan ondersteuning en omdat je 'm in de praktijk toch niet echt gebruikt, eindigde het schattige, fraaie printertje op de plank.

Eames House Bird

Ontwerpersechtpaar ​Ray en Charles Eames is legendarisch door onder meer hun Lounge Chair, bureaustoelen en ander strak meubilair. Maar de ontwerpers maakten ook decoratie, zoals deze House Bird, die met zijn zwarte houten lijf en tijdloze ontwerp overal thuis is.

Eerste iPhone en iPod

Twee ontzettend belangrijke producten voor Apple: de eerste iPhone en de eerste iPod. Op zichzelf allebei hopeloos verouderde modellen, maar beiden verantwoordelijk voor een complete omslag in de wereld van muziek en telefonie.

ArcheToys van Floris Hovers

Ontwerper Floris Hovers maakte met zijn ArcheToys een lijn stalen speelgoedauto's, die met hun minimalistische design toch onmiskenbaar autootjes zijn. Wij kozen uiteraard voor een limited edition TV-wagen.

Game & Watch

Ooit was het ondenkbaar dat je videogames buitenshuis met je mee zou kunnen nemen, Nintendo werd er groot mee. Deze Game & Watch Donkey Kong uit 1982 combineert statische achtergronden met bewegende personages, en baande de weg voor de GameBoy en Nintendo DS.

Minecraft vinyl toys

​Minecraft is in al zijn eenvoud één van de populairste games van de afgelopen jaren gebleken. Wij hebben Steve, één van de nauwelijks te onderscheiden personages uit de game op een plankje staan.

Eerder in deze serie:


Bright TV Backstage: De gadgets

Bright TV Backstage: Vitra

Bright TV Backstage: A-Lab

Auteur

Floris Poort (@florispoort) begon twee jaar geleden als stagiair bij Bright. Hij bleef hangen en is inmiddels redacteur. Blogt vrijwel dagelijks op Bright.nl en bij Nu.nl. Houdt van alles met een batterij erin of stekker eraan.