Inhoudsopgave
    

Editor’s choice: Mujjo
Erwin van der Zande
door Erwin van der Zande
leestijd: 2 min

In de Bright Store bieden wij alleen gear aan waar we redactioneel achter staan. Producten die we hebben getest, goed bevonden en er bovenuit steken. Nieuw zijn de Leather Wallet Case en de Envelope Sleeve van Mujjo.

Mujjo kwam op ons pad in 2011 met de lancering van de Touchscreen Gloves. Eindelijk handschoenen waarmee je in de kou je smartphone kon bedienen die goed werken en er ook nog eens tof uitzien. Mujjo was niet de eerste met dergelijke handschoenen maar wist functionaliteit aan stijl te koppelen. In aanloop naar de start van de Bright Store een jaar later ging ik bij ze op bezoek in hun studio in Venlo. Op papier niet de meest creatieve stad in Nederland, maar de handelsplaats past goed bij de groep rond oprichter Tom Canters, die al op jonge leeftijd aan het ondernemen sloeg.

Mujjo’s stijl spreekt ons aan: minimalistische styling met natuurlijke materialen. Dat brengt die hoogtechnlogische gadgets gemaakt van aluminium, glas en siliconen voor ons gevoel een beetje in balans. Beeld Mujjo
Mujjo’s stijl spreekt ons aan: minimalistische styling met natuurlijke materialen. Dat brengt die hoogtechnlogische gadgets gemaakt van aluminium, glas en siliconen voor ons gevoel een beetje in balans.

Canters heeft na het succes van de eerste Touchscreen Gloves het label Mujjo knap uitgebouwd. Er volgden lederen Touchscreen Gloves, hoezen voor Macbooks, cases voor de iPhone en sleeves voor de iPad. Zowel de handschoenen als de hoezen zijn voor de 2014 collectie grondig onder handen genomen. Neem de nieuwe Envelope Sleeve voor de iPad en iPad Mini die we in het Bright Store-assortiment hebben opgenomen. Mujjo heeft eerder zulke sleeves gemaakt, maar voor de nieuwe collectie is elk detail opnieuw bestudeerd. Maanden hebben ze gesleuteld aan de kwaliteit van het plantaardig gelooide leer om precies de juiste sterkte en zachtheid te krijgen die hen voor ogen stond. Favoriet detail: de klinknagels die de lederen gesp aan de vilten sleeve bevestigen zijn van gun metal gemaakt. Er spreekt een bezetenheid uit die het verschil maakt.

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je smartphone je bankpas onleesbaar maakt. Dat kon jaren geleden nog wel eens gebeuren maar niet met moderne bankpassen. Beeld Mujjo
Je hoeft je geen zorgen te maken dat je smartphone je bankpas onleesbaar maakt. Dat kon jaren geleden nog wel eens gebeuren maar niet met moderne bankpassen.

Een persoonlijke favoriet is de Leather Wallet Case van Mujjo. Je hebt mensen die zweren bij een pouch, of bij een wallet model dat dichtklapt als een boekje. Je hebt mensen voor wie het allemaal niet uitmaakt; die lopen met een lelijkerd rond gemaakt van goedkoop kunststof. Je hebt ook puristen die hun smartphone liever naakt houden, met alle risico’s op beschadiging van dien. Ik ben een fan van de wallet case met op de rug een vakje voor een pasje (en na verloop van tijd twee pasjes). Superpraktisch want met je smartphone en je bankpas of je ov-chipkaart heb je altijd je belangrijkste bagage bij je. Die van Mujjo, in tan of zwart, zijn prachtig afgewerkt en best scherp geprijsd.

Bekijk hier onze selectie Mujjo producten in de Bright Store

PS

Nog even een korte update over Bright Ideas. Deze week verschijnt voor het eerst de Bright Ideas Nieuwsbrief, opdat je altijd een seintje krijgt wanneer een nieuwe editie is verschenen en wat er zoal in staat. De komende weken zijn we in de weer met het toevoegen van reacties aan de site. Daarnaast zal de inhoudsopgave verbeterd worden, vooral voor de kleine weergave op smartphones. We zullen ondersteuning voor Twitter Cards toevoegen, zodat delen nog mooier en makkelijker wordt. En we zullen de homescreen shortcut zo aanpassen dat je na een click altijd de meest recente editie opent in plaats van dat ene artikel dat je toevallig hebt gebookmarkt met de shortcut. Wordt vervolgd!

Auteur

Erwin van der Zande (@evdz) is de bedenker en hoofdredacteur van Bright. Hij heeft een zwak voor tech en een neus voor trends. Erwin woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.