Inhoudsopgave
    

Re: Ideas
Erwin van der Zande
door Erwin van der Zande
leestijd: 3 min

Een enkeling die moeite had met registreren twijfelde nog maar de lancering van Bright Ideas was zeker geen 1-aprilgrap. De eerste reacties waren nog beter dan we hadden gehoopt. "Bright Ideas is iets waar ik op zat te wachten zonder dat ik het wist."

Veel lof was er voor hoe Bright Ideas er uit ziet; de leesbaarheid, groot beeld, de eenvoud en het gemak van een webapp. De inhoud bevalt ook goed afgaande op de mailtjes en tweets die wij voorbij hebben zien komen. Er mag mogelijk nog meer beeld in, was een van de suggesties, die we ter harte zullen nemen. Een andere was om niet op zaterdag maar op vrijdag te verschijnen. Hebben we meteen ingevoerd. Aspecten als de inhoudsopgave op kleine schermen gaan we nog verfijnen. Ons logo is alvast retina-ready gemaakt (Kevin!). Kuddos voor het team van Dockbite uit Rotterdam dat Bright Ideas heeft gebouwd: Jasper, Kester, Dennis, puik werk. Speciale vermelding voor Martijn La Feber van PixelDeLuxe, die het ontwerp op zich heeft genomen en onze wensen wist te overtreffen.

"Ik ervaar de vormgeving als erg prettig. Goed leesbaar, ook op telefoon en tablet. Graag zou ik deze stijl ook op Bright.nl doorgevoerd zien worden!" (Ries)

Mooi waren ook de reacties van mensen uit het vak. The Next Web-oprichter Boris Veldhuijzen van Zanten bijvoorbeeld: "Bright ideas is een prachtig experiment. Ik heb meteen een abonnement genomen en kan dat iedereen aanraden." Of Guido van Nispen, ceo van ANP: "Ik las met veel genoegen een heerlijke eerste editie van Bright Ideas. Van een, zoals beloofd, mooie digitale mix van onderhoudende artikelen die stimuleren en entertainen. Als dit het schot voor de boeg was, dan schat ik in dat er nog heel wat moois en interessants te verwachten valt waar ik elke twee weken met spanning naar zal uitkijken." Nalden, van onder meer WeTransfer en Present Plus, gaf misschien nog wel het mooiste compliment: "Bright Ideas is iets waar ik op zat te wachten zonder dat ik het wist."

'Bij ons niet bekend'

De lancering ging echter niet helemaal vlekkeloos. Tussen de oude magazine-abonnees, die op 1 april een mail of brief ontvingen hoe zij hun abonnement konden omzetten naar Ideas, zat een grote groep wiens gegevens niet goed waren doorgegeven door de beheerder van Brights vorige uitgever. Een lawine aan mail van mensen die niet werden herkend in de Bright Bunch database was het gevolg. We hebben alle mail zo goed en snel mogelijk behandeld. Het hiaat in de database is inmiddels grotendeels gedicht. Sommigen lopen nog tegen dubbele accounts aan, voor anderen bleek het voldoende om even hun browser te sluiten en herstarten om alles soepel te krijgen.

"Er is behoefte aan meer diepgang in de publicaties op internet. Je leest overal dezelfde berichten die iedereen van elkaar overneemt." (Pepijn)

We zullen de komende weken zowel front- als back-end verder finetunen en verbeteren. Bij de volgende editie is ook de Bright Ideas nieuwsbrief gereed zodat je per mail een seintje krijgt wanneer de volgende editie live is en wat er in staat. Het invoeren van reacties staat voor daarna op de rit. Voor nu nog een handige tip. Je kunt relatief eenvoudig een shortcut naar Bright Ideas als een app op je smartphone en tablet zetten. Hieronder lees je hoe.

iPhone en iPad

1. Klik in Safari op de deelknop onderaan.


2. Klik dan op Voeg toe aan beginscherm of Add to homescreen.


3. Vul ’Bright Ideas’ in als naam. Past perfect.

Android telefoons en tablets

1. Klik in de webbrowser op de deelknop.


2. Klik dan op Sneltoets toevoegen of Add shortcut to home.


3. Vul ’Bright Ideas’ in als naam. Past perfect.

Windows telefoons en tablets

1. In Internet Explorer klikken op de delen optie (drie puntjes rechtonderin).


2. Kies Aan startscherm vastmaken of Pin to start.


3. Bright Ideas staat nu als tegel op je startscherm.

Auteur

Erwin van der Zande (@evdz) is de bedenker en hoofdredacteur van Bright. Hij heeft een zwak voor tech en een neus voor trends. Erwin woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.